Lucian Bode: Cele sase miliarde de lei alocate pentru proiecte din fonduri UE vor fi cheltuite pana la finalul anului

Vineri, 18 Septembrie 2020, ora 13:29
2846 citiri
Lucian Bode: Cele sase miliarde de lei alocate pentru proiecte din fonduri UE vor fi cheltuite pana la finalul anului
Lucian Bode este ministrul Transporturilor FOTO: Facebook/ Lucian Bode

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat vineri 18 septembrie 2020, ca pana la finalul anului se vor cheltui cele sase miliarde de lei, bani alocati pentru proiecte finantate din fonduri europene nerambursabile.

"In primele opt luni ale anului, valoarea investitiilor publice in economia romaneasca este de 24,7 miliarde de lei. Este cea mai mare suma alocata pentru investitii in economie, in ultimii zece ani, intr-o perioada extrem, extrem de dificila pe care o traversam atat din punct de vedere al epidemiei, cu care ne confruntam, cat si din punct de vedere al crizei economice care, trebuie sa recunoastem, ne-a afectat si ne afecteaza pe toti.

Astazi, dupa zece luni de guvernare, putem spune ca infrastructura de transport a primit ceea ce merita, ceea ce avea nevoie. Toate santierele de infrastructura mare au ramas deschise, ceea ce este un lucru foarte important, am deschis noi santiere si suntem pregatiti sa semnam noi contracte atat pe componenta rutiera, de autostrazi, cat si pe componenta de feroviar si toate celelalte moduri de transport.

Am reusit in opt luni de zile sa avem un buget la Ministerul Transporturilor, dupa doua rectificari pozitive de aproape 13 miliarde de lei, ceea ce este un lucru foarte bun, ceea ce nu s-a intamplat in ultimii ani. Am reusit sa cheltuim din Titlul 58 fonduri europene, aproape 3,6 miliarde de lei. Vom ajunge in acest an, la sfarsitul anului, sa cheltuim cei 6 miliarde de lei pe care ii avem alocati pentru proiecte finantate din fonduri europene nerambursabile", a spus, intr-o conferinta de presa, Lucian Bode.

Vicepremierul Raluca Turcan si ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au fost prezenti, vineri, pe santierul primului tronson al autostrazii Sibiu - Pitesti, aproape de Boita, si la sediul Consiliului Judetean, unde reprezentantii Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au semnat doua parteneriate privind realizarea celor doua variante ocolitoare, respectiv varianta ocolitoare Sibiu Sud si centura Mediasului.

Centura de Sud a Sibiului si centura orasului Medias: au fost semnate parteneriate pentru realizarea lucrarilor

Start Up Nation vine în acest an cu un buget de 400 milioane euro. Când va fi deschis programul
Start Up Nation vine în acest an cu un buget de 400 milioane euro. Când va fi deschis programul
Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Adrian Câciu, a anunțat că 400 de milioane de euro vor fi disponibile pentru Start Up Nation 2024, pentru IMM-uri. Această sumă...
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
#lucian bode, #Ministrul Transporturilor, #bani, #fonduri UE, #proiecte , #stiri economice