Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Bulgaria a decis sa permita accesul romanilor in baza "pasaportului" de vaccinare. Noua regula intra in vigoare oficial incepand de la 1 mai

Marti, 27 Aprilie 2021, ora 20:58
6854 citiri
Bulgaria a decis sa permita accesul romanilor in baza "pasaportului" de vaccinare. Noua regula intra in vigoare oficial incepand de la 1 mai
Turistii romani pot calatori mai usor in Bulgaria FOTO Pixabay.com

Autoritatile de la Sofia urmeaza sa publice miercuri, 28 aprilie, noile reguli pentru intrarea in tara, insa in cursul zilei de marti in urma discutiilor cu reprezentantii industriei de turism s-a decis ca intrarea in Bulgaria va fi permisa persoanelor vaccinate, celor care prezinta un test negativ sau celor care au trecut prin infectie in ultimele sase luni.

Primul ministru al Bulgariei, ministrul sanatatii si ministrul turismului au avut o intalnire in aceasta dimineata cu reprezentanti ai afacerii din turism. In cadrul sedintei, inceputul sezonului turistic, au fost discutate reglementarile pentru industria turismului si cerintele pentru intrarea in tara.

Informatiile oficiale vor fi publicate pana la sfarsitul zilei de maine (miercuri -n.red), dar cele mai importante decizii din acea sedinta sunt urmatoarele:

De la 01.05 vor exista 3 modalitati de intrare in Bulgaria:

* Certificat pentru o vaccinare completa (Vaccinarea se va face cu oricare dintre vaccinurile aprobate oficial de OMS).

* Document pentru un test PCR negativ sau un test antigen. Doar testele antigenului efectuate de un producator autorizat din UE vor fi acceptate. In curand este asteptata o lista cu 16 aprobati de producatorii UE.

* Document pe care calatorul l-a recuperat de la Covid-16 in ultimele 6 luni.

Mai multe detalii, inclusiv varsta copiilor care nu trebuie sa prezinte rezultatul testului, sunt asteptate prin Ordinul oficial al ministrului sanatatii.

Incepand cu data de 29 ianuarie 2021 si pana la data de 30 aprilie 2021, toate persoanele (inclusiv cetatenii romani) care doresc sa calatoreasca in Republica Bulgaria, indiferent de statul din care se deplaseaza, pot intra pe teritoriul acestui stat cu conditia prezentarii unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii.

Documentul care atesta rezultatul negativ al testarii trebuie sa contina numele si prenumele persoanei (conform documentului de identitate cu care calatoreste), datele laboratorului care a efectuat testarea (denumirea, adresa sau alte date de contact), data efectuarii testarii, metoda testarii, inscrisa cu caractere latine (PCR) si rezultatul negativ (negative).

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Bulgaria, #turism Romania, #Covid 19, #stiri economice , #stiri economice