Bulgarii le-au dat lectii romanilor la investitiile hoteliere de pe litoral

Miercuri, 27 August 2008, ora 09:16
1169 citiri
Bulgarii le-au dat lectii romanilor la investitiile hoteliere de pe litoral

Romanii mai au mult de invatat in sectorul investitiilor hoteliere de pe litoral dovada fiind politica abordata de vecinii bulgari: grija fata de clienti si oferirea de servicii de calitate.

Potrivit statisticilor, Bulgaria dipsune, din al doilea trimestru al anului, de 91 de hoteluri noi, majoritatea spatiilor de cazare bulgaresti proaspat inaugurate fiind situate pe malul Marii Negre.

In schimb, in Romania, investitiile se fac greoi, in acest sezon fiind renovate sau refacute mai putin de 10 hoteluri. Autoritatile locale dau vina pe cele centrale, care, in loc sa promoveze turismul pe litoral, il distrug, scrie Gardianul in pagina electronica.

Datele mai arata si ca 67% din totalul locurilor de cazare disponibile in prezent se afla in statiunile de pe tarmul Marii Negre. In schimb, in Romania, multi proprietari uita sa dezvolte hotelurile cumparate si mizeaza pe ideea ca "merge si asa".

Reprezentantii din domeniu recunosc ca investitiile se misca si nu prea. Situatii pozitive s-ar inregistra in Mamaia si la nord, spre Navodari, in timp ce in statiuni precum Nepun sau Eforie, proiectele se lasa asteptate.

"Litoralul romanesc dispune de 36% din spatiile de cazare existente la nivel national. In acest sezon, sunt cel putin 6 hoteluri noi, in urma renovarilor sau investitiilor", a declarat Paul Marasoiu, consultant in investitii hoteliere.

"Hotelurile care s-au finalizat in ultimii ani au fost demarate inainte sa intre in vigoare noua Lege a mediului, care presupune studii costisitoare si indelungate privind impactul ridicarii acestora pe litoral",a spus si Constantin Darie, vicepresedintele CJ Constanta.

Potrivit vicepresedintelui CJ, "hotelierii au dificultati in oferirea acestor servicii, deoarece TVA este diferita pentru cazare si mic dejun, fata de pranz si cina", sugereaza vicepresedintele CJ.

"Marii proprietari considera ca hotelul este al lor si nu pentru clienti, cum ar fi normal. Lasa de dorit si conditiile de cazare si masa, dar si comportamentul personalului", crede Mihai Rajnita, secretarul general al Federatiei Industriei Hoteliere din Romania.

Un gigant francez închide o fabrică din Polonia și o mută în România. E vorba de peste 400 de locuri de muncă
Un gigant francez închide o fabrică din Polonia și o mută în România. E vorba de peste 400 de locuri de muncă
Producătorul francez de anvelope Michelin, cu afaceri anuale de aproape 30 miliarde euro, va închide fabrica de anvelope pentru camioane grele din Polonia, de la Olsztyn, unde lucrează...
Cât costă iepurașul de ciocolată pentru Paște în România față de Marea Britanie: ”Românul e cel mai hapsân comerciant”
Cât costă iepurașul de ciocolată pentru Paște în România față de Marea Britanie: ”Românul e cel mai hapsân comerciant”
De trei ani, prețurile continuă să crească într-un ritm amețitor. Salariile și pensiile, mai puțin. La nivelul UE, țara noastră e pe primul loc la inflație. Inclusiv comparativ cu...
#Bulgaria, #Romania, #turism, #investitii, #litoral, #hotel , #stiri economice