Noi administratori „speciali ” pe lista neagră a ministrului Claudiu Năsui. Ce salarii uriaşe câştigau

Marti, 03 August 2021, ora 10:20
4281 citiri
Noi administratori „speciali ” pe lista neagră a ministrului Claudiu Năsui. Ce salarii uriaşe câştigau
Claudiu Năsui, ministrul Economiei FOTO Facebook.com / Caludiu Năsui

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a anunţat pe pagina sa de Facebook că eliberează din funcţie un nou rând de administratorii speciali, care ar fi trebuit să pregătească privatizarea Uzinei Mecanice Cugir, Fabricii de Arme Cugir şi Uzinei Automecanice Moreni. Săptămâna trecută, Năsui anunţa închiderea a cinci astfel de "sinecuri".

Acesta a precizat în postare că salariile lor erau de 10.874 lei, 14.630 lei și 16.142 lei pe lună, deşi "statul român nu a mai privatizat nimic de peste un deceniu", iar companiile enumerate înregistrează pierderi masive.

"Eliberăm din funcţie alţi administratori,, speciali". De data aceasta este vorba de administratorii speciali a 3 companii de stat: Uzina Mecanică Cugir, Fabrica de Arme Cugir şi Uzina Automecanica Moreni. Salariile lor erau de 10.874 lei, 14.630 lei şi 16.142 lei pe lună", a mai afirmat Claudiu Năsui.

Năsui prezintă succinct situaţia acestor companii de stat. "Cât de bine au fost administrate aceste companii? Automecanica Moreni face pierderi an de an (între 8 şi 7 milioane de lei) şi are capitaluri proprii negative, adică mai multe datorii decât active. Celelalte două sunt, de asemenea, pe pierderi. Cu rezultate operaţionale care s-au înrăutăţit anul trecut faţă de 2019. Pe scurt, tipic companii de stat, care trăiesc din banii contribuabililor", arată ministrul.

Potrivit lui Năsui, aceşti administratori speciali "nu făceau absolut nimic". "Conform legii, ei ar fi trebuit să pregătească aceste companii pentru privatizare. În realitate, statul român nu a mai privatizat nimic de peste un deceniu. Toate sunt «ale noastre», adică căpuşate în continuu de mafii de partid. Fac pierderi. Acumulează datorii. După care şterg datoriile şi o iau de la capăt. Acum este momentul să oprim jaful din banii contribuabilului", a conchis Claudiu Năsui.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
#caludiu nasui, #salarii nesimtite, #administratori speciali, #Uzina Mecanica Cugir, #concedieri , #stiri economice
Comentarii
Poza cartophil
cartophil
rank 5
Aiurea, lista neagra este facuta sa inlocuiasca securistii altora