Camerele de comert din Romania si Slovacia vor promova Dunarea

Joi, 11 Septembrie 2014, ora 16:12
1399 citiri
Camerele de comert din Romania si Slovacia vor promova Dunarea

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) si institutia similara din Slovacia au semnat joi, la Bucuresti, un acord pentru sprijinirea investitiilor reciproce si promovarea potentialului economic al Dunarii.

Presedintele CCIR, Mihai Daraban, a declarat ca "Dunarea este prea putin exploatata economic, cum este de exemplu, Rinul. De aceea ar trebui sa fie un interes comun al tuturor statelor riverane Dunarii, sa se implice mult mai mult in promovarea acestui coridor de transport".

Daraban l-a indemnat pe omologul sau slovac, Peter Mihok, care este si presedinte al Federatiei Mondiale a Camerelor de Comert, sa considere portul Constanta, "nu doar un port romanesc, ci si unul slovac, din prisma potentialului pe care portul Constanta il reprezinta pentru tranzitul produselor de export slovace".

La randul sau, presedintele Camerei de Comert din Slovacia a spus ca inclusiv in domeniul industriei IT, exista un "potential neexploatat" intre cele doua tari. De asemenea, el a afirmat dorinta FMCC, care reprezinta 12 mii de camere la nivel mondial, de a avea CCIR in structura sa, adaugand ca institutia romaneasca "are toate avantajele pentru a fi membra a federatiei internationale".

Vizita in Romania a presedintelui FMCC, Peter Mihok, vine dupa schimbarea din functie a fostul presedinte al CCIR, Mihail Vlasov, anchetat pentru coruptie si santaj, si alegerea unei noi conduceri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Romania Slovacia promovare Dunare, #Camera Comert Romania promovare Dunare , #stiri economice