Capitala Angolei, cel mai scump oras pentru expati

Joi, 01 Iulie 2010, ora 16:50
2687 citiri
Capitala Angolei, cel mai scump oras pentru expati

Luanda, capitala Angolei, se afla pe prima pozitie in topul celor mai scumpe orase pentru expati, arata un studiu al costurilor de trai in diferitele tari ale lumii. In mod suprinzator, mai multe orase din tari aflate in curs de dezvoltare, din Africa si Asia, isi gasesc loc in acest clasament.

Luanda a reusit sa surclaseze Tokyo in studiul Mercer, capitala nipona fiind obisnuita primei pozitii in top. Tot pe podium se afla si Ndjamena, capitala Ciadului, relateaza Reuters.

Studiul, care a acoperit 214 orase de pe 5 continente, comparand costurile de trai pentru expati, a scos la iveala faptul ca orasele aflate in curs de dezvoltare sunt mai scumpe pentru expati chiar decat multe orase occidentale, printre care si New Yorkul sau Washington D.C.

La intocmirea clasamentului au fost luate in considerare costul cazarii, al transportului, mancarii, hainelor, distractiei etc. In acest top intra si orase asiatice, de genul Osakai, care se afla pe pozitia a sasea, Hong Kong, pe 8. Nu mai putin 7 orase din China sunt incluse in clasament, printre care si Beijing si Shanghai.

Tirana, cel mai ieftin din Europa

Scumpe pentru expati sunt si Zurich (8), Oslo (11), Milano (15), Londra si Paris (17). Cel mai prietenos oras european este Tirana, in Albania.

Nu e usor traiul de expat nici in Estul Mijlociu, Tel Aviv fiind pe locul 19, urmat de Abu Dhabi (50) si Dubai (55). Tripoli (186) este cel mai putin scump oras pentru expati din Estul Mijlociu.

Capitala comericala a Braziliei, San Paulo (21) este cea mai scumpa in cazul Americilor. I n SUA, New York ocupa locul 27, urmat de Los Angeles (55), Washington D.C (111). Cel mai ieftin oras american pentru expati este Winston-Salem, din Carolina de Nord, fiind pe locul 197.

Raiul expatilor pare sa fie, conform studiului Mercer, orasul pakistanez Karachi.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...