Cat castiga lunar guvernatorul Mugur Isarescu. Salariile mari din Banca Nationala a Romaniei

Vineri, 26 Februarie 2021, ora 23:15
14262 citiri
Cat castiga lunar guvernatorul Mugur Isarescu. Salariile mari din Banca Nationala a Romaniei

Salariile angajatilor de la conducerea Bancii Nationale a Romaniei (BNR) sunt peste media celor incasate de alti directori. Guvernatorul Mugur Isarescu castiga aproape 64.000 de lei, in timp ce directorii de cabinet ajung si ei la cateva zeci de mii de lei, lunar.

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, incaseaza un salariu net de 44.559 de lei, la care se adauga indemnizatia de membru al Consiliului de Administratie (CA), de 19.291 de lei. Astfel, in total, in conturi intra in fiecare luna aproape 64.000 de lei.

Prim-viceguvernatorul Florin Georgescu are o leafa similara. Salariul sau este de aproape 42.000 de lei, iar indemnizatia de membru in CA este de 19.000 de lei. In total, el ridica lunar 61.000 de lei.

Viceguvernatorii Leonardo Badea si Eugen Nicolaescu au salarii de 38.192 de lei si indemnizatii de CA de aproape 19.000 de lei, potrivit grilei de salarizare publicata pe site-ul institutiei.

Alte beneficii

Membrii Consiliului de administratie nu beneficiaza de bonus de performanta. La incetarea contractului individual de munca, salariatii Bancii Nationale a Romaniei beneficiaza de o indemnizatie de pensionare, egala cu 12 salarii, calculata la nivelul ultimului salariu primit, cu conditia ca salariatul respectiv sa fi lucrat, fara intrerupere, minimum sase ani in cadrul bancii, anterior indeplinirii conditiilor legale de incetare a contractului individual de munca.

In plus fata de salariul lunar, se acorda anual si alte venituri:

  • Indemnizatie de vacanta - 100% din salariul net lunar;
  • Alte drepturi banesti de maximum 1,6 salarii nete lunare;
  • O suma din fondul de participare a salariatilor la profit - in functie de cuantumul fondului constituit

In cazul salariatilor care au lucrat in Banca Nationala a Romaniei mai putin de 6 ani, fara intrerupere, anterior indeplinirii conditiilor de incetare a contractului individual de munca, indemnizatia de pensionare se acorda, diferentiat, astfel:

  • 5 ani - 10 salarii;
  • 4 ani - 8 salarii;
  • 3 ani - 6 salarii.

Salariile conducerii neexecutive

Din conducerea neexecutiva, un director din sucursala centrala a BNR castiga de la 9.493 de lei pana la 33.472 de lei. Salariul unui director adjunct porneste de la 7.786 de lei si ajunge la 25.328 de lei. Un sef de serviciu poate fi remunerat cu un salariu care variaza intre 6.384 de lei si 16.928 de lei, iar cel al unui sef de birou, intre 5.235 de lei si 7.857 de lei.

La nivel teritorial, salariile sunt mai mici. Un director ia de la 7.786 de lei pana la 16.498 de lei, un sef de serviciu, de la 6.384 de lei la 10.026 de lei, iar un sef de birou, de la 5.235 de lei la 6.265 lei.

Salariatii bancii pot primi bonus de performanta anual, acordat in functie de rezultatele obtinute in urma evaluarii performantei profesionale.

BNR este banca centrala a Romaniei, avand personalitate juridica. Aceasta este o institutie publica independenta.

Mai puteti citi:

Citeste si:
Putin ”cârpește” buzunarele rușilor în fața inflației galopante. Ce decizii a luat în favoarea rudelor soldaților care invadează Ucraina
Putin ”cârpește” buzunarele rușilor în fața inflației galopante. Ce decizii a luat în favoarea rudelor soldaților care invadează Ucraina
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat miercuri, 25 mai, un plan de majorare a veniturilor populației, în contextul unei inflații galopante, potrivit AFP. ”Propun o creştere cu...
Contabil acuzat că a delapidat bugetul unei primării, iertat de judecători pentru că este un om amabil, liniștit, onest și serios
Contabil acuzat că a delapidat bugetul unei primării, iertat de judecători pentru că este un om amabil, liniștit, onest și serios
Curtea de Apel Cluj a decis să reducă pedeapsa cu închisoare, dar și valoarea daunelor pe care le are de plătit primăriei din comuna maramureșeană Oncești, contabilul Gheorghe Ioan...