Ziare.com

CE cere Ungariei sa modifice taxa de prima inmatriculare

Joi, 29 Octombrie 2009, ora 18:11

   

CE cere Ungariei sa modifice taxa de prima inmatriculare
Comisia Europeana a solicitat joi Ungariei, printr-un aviz motivat, sa modifice dispozitiile relevante privind taxa de inmatriculare auto, care se refera la deprecierea valorii ce trebuie aplicate autovehiculelor second-hand provenite din alte state membre la determinarea valorii lor impozitabile.

Desi Ungaria a facut unele modificari asupra legii, reglementarea respectiva continua sa discrimineze achizitia de masini second-hand din alte state membre ale UE. Daca Ungaria esueaza sa se conformeze cerintelor din avizul motivat, CE poate duce cazul in fata Curtii Europene de Justitie (CEJ).

CEJ sustine ca un stat membru poate impune o taxa auto la prima inmatriculare a unui vehicul in acel stat membru, daca taxa este in conformitate cu cerintele din tratatul de aderare. Aceasta inseamna ca un stat membru nu trebuie sa impuna nicio taxare interna a produselor din alt stat membru care sa o depaseasca pe cea impusa produselor interne similare.

Pe 25 iunie, Comisia Europeana a solicitat si Romaniei informatii in legatura cu legislatia privind aplicarea taxei de poluare pentru autoturisme, suspectand ca actuala legislatie romaneasca are efecte protectioniste asupra industriei auto nationale.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Sursa: rNews

Articol citit de 2165 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

are

si este enorma.escrocherie la vedere cu o obraznicie fara egalitate. poporul este de vina ca accepta!!!!!!!!!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor