Cehia produce prea multa energie regenerabila

Joi, 11 Martie 2010, ora 19:07
2244 citiri
Cehia produce prea multa energie regenerabila
Foto: solarbruce.ca

Turbinele eoliene si panourile solare instalate in Cehia pot produce de patru ori mai multa energie regenerabila decat poate suporta reteaua electrica a tarii.

Asociatia companiilor care activeaza in Cehia in domeniul electric si energetic sustine ca instalatiile aprobate deja au o capacitate de 8.063 MW, in timp ce limita de energie eoliana si solara pe care reteaua electrica o suporta este de 2.200 MW, potrivit Reuters.

Operatorii retelelor se planga ca sunt obligati sa conecteze la la sistemul de distributie pe oricine nu prezinta un pericol, asa ca autoritatile trebuie sa adopte legi care sa elimine orice nu este viabil.

Piata energiei solare a explodat in Cehia datorita legilor care garanteaza un tarif mai ridicat si a pretului scazut al panourilor fotovoltaice, combinatie care promite un profit foarte bun pentru cei care investesc in energia solara.

Parlamentul ceh discuta deja o lege pentru reducerea pretului la energia solara cu mai mult de 5% decat le este permis sa o faca pe an. Martin Roman, director executiv al CEZ, sustine ca preturile curente sunt de 10 ori mai mari decat cele stabilite in schimbul de energie si este de parere ca aceasta situatie ii va costa pe cehi peste 63 de milioane de euro in urmatorii 20 de ani.

Operatorii retelelor de distributie a energiei electrice au atras atentia autoritatilor ca variatiile provocate de schimbarile de vreme pun presiune mare pe actualul sistem, iar lipsa legislatiei pune in pericol stabilitatea livrarilor.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Cehia energie regenerabila, #Cehia energie eoliana solara , #stiri economice