China, atractiva pentru investitori

Joi, 05 Iunie 2008, ora 10:20
1057 citiri
China, atractiva pentru investitori

Investitorii isi indreapta din ce in ce mai mult atentia asupra Chinei si altor tari emergente pentru viitoarele proiecte, chiar daca practic Europa ramane prima tinta a investitiilor, arata un studiu publicat joi de Ernst&Young.

China este cea dintai pe lista celor mai atractive detinatii pentru investitiile a 47% dintre cele 834 persoane chestionate, depasind pentru prima oara Europa, anunta AFP.

China devanseaza Europa Centrala si de Est, care au inregistrat 42% dintre voturi. Pe a treia pozitie se situeaza Europe de Vest, cu 33% din voturi, urmata de India, cu 30% din voturi.

Statele Unite si Canada impart a cincea pozitie a clasamentului cu Rusia, intrunind 21% din voturi.

Potrivit studiului, aceasta din urma a inregistrat cel mai mare progres, din moment ce in 2007 intrunea numai 12% din voturi si 5% in 2006.

In 2007, investitiile straine directe la nivel mondial au avansat cu 17,8%, pentru a atinge un nivel record de 1,537 miliarde dolari.

China inregistreaza mai putin de 8% din totalul investitiilor straine directe, iar Europa atrage, in total, 42% din aceste investitii.

"China ramane zona pe care este concentrata atentia investitorilor internationali. Insa diferenta dintre perceptie si realitate este explicata de preocuparile legate de cresterea foarte rapida si de faptul ca tara nu va deveni prima putere mondiala pana in 2050", a explicat un asociat Ernst&Young, Marc Lhermitte.

Europa ramane atractiva datorita diversitatii si puterii pietei interne, capacitatilor de inovatie si existenta unor sectoare de activitate in care achizitiile sunt fezabile. Numarul de proiecte realizate prin investitii straine directe a crescut in Europa cu 15% in 2007.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lucrează la un mecanism legislativ prin care își dorește să blocheze entitățile neautorizate care oferă investiții în mediul online, a...
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#China, #investitii, #Europa, #Ernst Young, #studiu , #stiri economice