Ciudateniile crizei - petrecerile de aur

Sambata, 20 Iunie 2009, ora 17:44
1150 citiri
Ciudateniile crizei - petrecerile de aur
Foto: Telegraph

Petrecerile "de aur" reprezinta ocazia perfecta de a scapa pe loc de bijuteriile care nu va mai plac. Este ca o petrecere obisnuita, doar ca printre oaspeti exista un evaluator de aur profesionist care va poate cumpara obiectele din aur pe care nu le mai doriti.

Este un moment plin de tensiune si de posibilitati. The Telegraph te invita sa afli mai multe detalii despre petrecerile "de aur".

Intr-un mic bol negru de plastic stau cateva lantisoare de aur. Pe de-o parte a mesei sta un om care le estimeaza. Pe de alta parte a mesei sta o blonda de 48 de ani foarte bine ingrijita care asteapta sa auda cat de valoroase sunt lanturile ei.

"Nu reprezinta nimic special, le-am gasit in partea de jos a sertarului meu", spune Georgina Place, continund ca aceste obiecte nu au o valoare sentimentala si ca banuia ca o parte din lantisoare nici macar nu erau din aur.

Daca este sau nu o norocoasa, Georgina va afla in curand. Dintr-o data evaluatorul o priveste si ii spune "Iti putem oferi 321 de lire sterline. Accepti?". "Sigur ca da", a raspuns femeia si doua minute mai tarziu avea cecul in mana.

"Excelent! Tocmai ne decoram casa, iar acesti bani ii vom folosi pentru vopsea. Aceste petreceri sunt o idee minunata, este mult mai civilizat ca atunci cand mergi la amanet", a continuat Georgina.

"Exista o adevarata preconceptie in legatura cu mersul la amanet", a spus Stephen Pearson, barbatul care i-a evaluat aurul Georgiei.

Ideea acestui tip de petreceri i-a venit Kristei Waddell. "Prima data am tinut acest tip de petrecere in Las Vegas, in casa unor prieteni ai mamei mele", a spus femeia.

"Am pus intr-un singur loc mai multe bijuterii si am plecat de la petrecere cu mai mult de 1.000 de dolari. A fost minunat pentru ca tocmai plecam in croaziera si cu acei bani mi-am platit toata excursia", a declarat mama Kristei.

Pentru a da un pret final, expertul trebuie sa verifice atent daca este cu adevarat aur, de cate carate si apoi sa ii calculeze valoarea la pretul aurului din ziua respectiva.

Pentru a avea succes la o astfel de petrecere nu trebuie sa existe mai mult de 12-15 invitati, astfel incat evaluatorul sa aiba cam 12 minute la dispozitie pentru fiecare.

In afara faptului ca toti invitatii vor pleca acasa cu un cec, gazda va primi 10% din incasari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#petreceri de aur, #moda petreceri aur, #evaluator aur petreceri , #stiri economice