Ziare.com

BVB isi va lista propriile actiuni si vrea un profit de peste 1 milion de lei

Miercuri, 17 Decembrie 2008, ora 22:57

   

BVB isi va lista propriile actiuni si vrea un profit de peste 1 milion de lei
Actionarii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au aprobat, miercuri bugetul pentru anul viitor, estimand un profit de peste 1 milion de lei.

Totodata, au votat si pentru listarea titlurilor BVB pe propria piata reglementata, a declarat miercuri Stere Farmache, seful Bursei.

"Bugetul Bursei pentru 2009 a fost construit pe baza unui rulaj estimat de 5 milioane de euro pe zi.

Am propus aceasta suma constienti ca ea poate suferi abateri semnificative atat in sus, cat si in jos, fiind greu de anticipat acum care vor fi evolutiile pentru anul viitor", a declarat presedintele-director general al Bursei de Valori Bucuresti, Stere Farmache.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

El a adaugat ca bugetul ar putea fi rectificat in cazul unor abateri semnificative.

"Chiar si in actualele conditii de piata, Bursa a propus un buget care mizeaza pe castiguri, profitul fiind si una dintre conditiile esentiale pentru listare. Estimam pentru 2009 un profit de peste 1 milion de lei", a mai spus Farmache.

Seful BVB declarase la mijlocul lunii noiembrie ca Bursa va incheia acest an cu profit, chiar daca sub cel planificat, ceea ce ii va permite listarea in a doua parte a lui 2009, in conditiile in care legea prevede ca societatile care se listeaza trebuie sa aiba profit trei ani consecutivi inainte de listare.

Propunerea de listare a BVB a mai fost discutata in ianuarie 2005 la adunarea generala in care s-a decis transformarea Bursei in societate pe actiuni, iar tema nu a fost respinsa atunci de actionari, ci s-a hotarat amanarea acestei discutii.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 607 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Un moment foarte propice pentru listarea actiunilor...

...tarabei dlui. Farmake!
Inseamna ca actionarii Bursei spera ca aceasta sa nu dispara cu totul!

 

B...B

Un B,de la Bursa
Alt B,de la Bucuresti
V,de la ce?.

 

De la VAX!!

Initial era de la "valori", da' la ora actuala nu mai e cazul!!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor