Cine sunt cele mai bogate femei din SUA?

Luni, 13 Octombrie 2008, ora 11:56

   

Cine sunt cele mai bogate femei din SUA?
Cele doua cele mai bogate femei din America, aflate pe primul si al doilea loc al clasamentului Forbes, sunt mostenitoare ale imperiului lantului de magazine Wal-Mart.

Alice Walton, cea mai bogata dintre cele mai bogate femei din America, este fiica fondatorului Wal-Mart, Sam Walton. Christy Walton este nora lui Sam. Fiecare dintre cele doua femei are o avere neta de 23,2 miliarde de dolari, multumita lantului de magazine, cel mai mare angajator din America.

Acestea sunt doar primele doua dintre cele 42 de femei care figureaza si in lista Forbes a celor mai bogati 400 de americani. In total, doamnele bogate din SUA valoreaza peste 181 de miliarde de dolari.

1. Alice Walton (foto)

Pozitionare in topul Forbes 400: 6

Avere: 23,2 miliarde de dolari

Varsta: 59

Actiunile Wal-Mart au crescut cu 45% din septembrie anul trecut, de vreme ce consumatorii s-au reorientat spre magazinele de reduceri. Wal-Mart este cea mai mare companie de retail din lume: 7.300 de magazine, 2 milioane de angajati care servesc aproximativ 200 de milioane de clienti.

2. Christy Walton & Family

Pozitionare in topul Forbes 400: 6

Avere: 23,2 miliarde de dolari

Varsta: 53

Nora lui Sam Walton. Christy este vaduva lui John Walton (decedat in 2005)

3. Abigail Johnson

Pozitionare in topul Forbes 400: 15

Avere: 15 miliarde de dolari

Varsta: 46

Impreuna cu familia sa , Abigail conduce Fidelity Investments, cea mai mare companie de fonduri mutuale din SUA. Famila detine 49% din companie.

4. Anne Cox Chambers

Pozitionare in topul Forbes 400: 19

Avere: 13 miliarde de dolari

Varsta: 88

Fiica fondatorului Cox Enterprises, James M. Cox (dedecat in 1957). Acesta a abandonat scoala si sa lucrat ca reporter inainte de a cumpara Dayton Evening News pentru 26.000 de dolari in 1898. A intrat in politica si a avut trei mandate de guvernator al statului Ohio. Astazi, imperiul sau media include 17 cotidiene, 15 statii tv, 86 statii de radio, si compania de comercializare a masinilor second-hand Manheim Auctions, Cox Auto Trader.

5. Jacqueline Mars

Pozitionare in topul Forbes 400: 20

Avere: 12 miliarde de dolari

Varsta: 68

Bunicul Frank Mars a inceput sa faca ciocolata in 1911 in bucutaria sa din Tacoma, Washington. Tatal, Forrest Sr., a inventat bomboanele M&M's, apoi a pus bazele liniilor Milky Way, Snickers si 3 Musketeers. Jacqueline a mostenit imperiul ciocolatei, operatiunile de producere de hrana pentru animalele de companie (Whiskas, Pedigree) si Uncle Ben's Rice. In aprilie, a cumparat gigantul de guma de mestecat Wrigley pentru 23 miliarde de dolari.

6. Pauline MacMillan Keinath

Pozitionare in topul Forbes 400: 42

Avere: 7 miliarde de dolari

Varsta: 74

Mostenitoare a companiei alimentare Cargill, din Minnesota. Familia detine 88% din companie, iar angajatii restul. Vanzarile depasesc 120 miliarde de dolari. Compania controleaza mancare ape care o produce "de la grajd la masa": se ocupa de hrana animalelor, cultivarea pamantului etc.

7. Marion MacMillan Pictet

Pozitionare in topul Forbes 400: 42

Avere: 7 miliarde de dolari

Varsta: 75

Mostenitoare a companiei alimentare Cargill, din Minnesota.

8 Barry Parry-Okedon

Pozitionare in topul Forbes 400: 49

Avere: 6,5 miliarde de dolari

Varsta: 57

Nepoata lui James M. Cox, fondatorul Cox Enterprises (vezi si pozitia 6). Blair a mostenit25% din companie dupa moartea mamei sale, Barbara Anthony Cox, in 2007. Nu se implica in companie.

9. Joan Tisch

Pozitionare in topul Forbes 400: 96

Avere: 3,8 miliarde de dolari

Varsta: 82

Impreuna cu Wilma Tisch, controleaza averea familiei, construita de sotii lor decedati, Preston si Laurence Tisch. Duo-ul a inceput cu un mic hotel in New Jersey in 1946. Au achizitionat Loews Theatres in 1959. Atazi, compania Loews Corp. are mai mule investitii extrem de profitabile: foraje petroliere (Diamond Offshore), gazoducte (Boardwalk), asigurari (CNA).

10. Ann Walton Kroenke

Pozitionare in topul Forbes 400: 118

Avere: 3,4 miliarde de dolari

Varsta: 59

A mostenit o parte din Wal-Mart dupa moartea tatalui sau, James (Bud) Walton in 1995.

Maria Ionescu
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3778 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
adiblak
rank 1
mmm
mai cum ne facem noi ..cei care visam la o mie de dolari pe luna.. hai sa facem contract de egalitate.. noi suntem tineri avem dorinta.. intrebare:
cum eu as putea sa fac rost de o suma mica de la fiecare femeie bogata din sua fara gaj ca sa incep mica mea afacere aici in moldova..ca e rau tare la noi cu bancile.. si cu creditele.. cum.. poate ma ajutati cu ceva

adiblak@mail.md
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor