Ziare.com

Codul fiscal se schimba pentru a ajuta firmele in criza

Sambata, 07 Februarie 2009, ora 21:09

   

Codul fiscal se schimba pentru a ajuta firmele in criza
Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii a pregatit o serie de masuri anticirza, printre care acordarea unui sprijin pentru fondurile de garantare, pentru ca astfel acestea sa acorde garantii suplimentare pentru credite preferentiale, a declarat, sambata, ministrul Constantin Nita.

"Vom acorda sprijin IMM-rilor prin CEC pentru acordarea de credite cu o dobanda subventionata de stat. De asemenea, statul va incerca sa finanteze IMM-rile prin acodarea unui salariu de la stat pentru cel putin un angajat al acestora.

Ar fi vorba de aproximativ 200 de milioane de euro pentru un numar de aproximativ 100.000 de persoane care vor intra in acest program, care este importat de la francezi", a spus ministrul, citat de Amos News.

Ministrul pentru IMM-uri spune ca modificarea Codului fiscal din acest an se va face in sensul in care el va deveni "mai prietenos cu firmele din Romania".

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Printre schimbarile vizate se numara neimpozitarea profitului reinvestit, dar si impozitarea forfetara pe activitate, o initiativa a ministrului social-democrat pe care acesta incearca sa o promoveze de opt ani.

Totodata, pana in luna martie se vor lua masuri pentru plata datoriilor pe care statul le-a acumulat fata de companiile romanesti.

Nita este de parere ca Romania nu isi permite in acest moment un deficit bugetar mai mare de 2%, deoarece nu are surse de finantare.

"Ratingurile de tara sunt atat de slabe incat nu ne permitem sa ne imprumutam de pe piata cu bani", a apreciat ministrul, la un seminar pe tema crizei organizat la Brasov.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2432 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Opinie !

D.l Ministru Constantin Nita trebuie sa garanteze PRIN CEVA ca sprijinul acordat IMM-urilor va fi eficient, la un sistem NEEXPERIMENTAT la noi ci....importat fiindca sprijinul ce-l acorda este din banul public si este ....foarte vulnerabil la ingineriile financiare ce se vor face cu acesti bani.

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor