Ziare.com

Cum "a subtiat" administratia Firea patrimoniul Bucurestiului cu miliarde de lei. Lista manevrelor contabile facute din pix

de Paul Barbu, Redactor
Joi, 04 Martie 2021, ora 12:07

   

Cum "a subtiat" administratia Firea patrimoniul Bucurestiului cu miliarde de lei. Lista manevrelor contabile facute din pix
Patrimoniul Capitalei a fost subevaluat sau diminuat din pix de catre administratia Gabrielei Firea, prin diferite tertipuri, potrivit unui raport al Curtii de Conturi intocmit pentru 2019 la nivelul Municipiului Bucuresti.

Potrivit raportului publicat online, valoarea patrimoniului Unitatii Administrativ-Teritoriale Municipiul Bucuresti raportata la 31.12.2019 a fost diminuata prin:

 • * neevaluarea si neinregistrarea in evidenta contabila si tehnico - operative a terenului pe care este amplasat sediul Primariei Municipiului Bucuresti din B-dul Regina Elisabeta nr.47, sector 5, in valoare de 55,727 milioane de lei
 • * neevidentierea in contabilitate a contravalorii unor lucrari de modernizare si optimizare a parametrilor tehnico - functionali ai sistemului de iluminat public - Calea 13 Septembrie, precum si a mijloacelor fixe reprezentand stalpi, console, corpuri de iluminat, retele executate de o societate comerciala pentru Municipiul Bucuresti din anul 1998 pana in anul 2019, in valoare totala de 680,782 milioane lei
 • * neevaluarea, neinregistrarea in evidenta contabila si nereflectarea in bilantul contabil incheiat la 31.12.2019, a unor active fixe corporale (teren si constructii) in valoare de 21,675 milioane lei, aflate in administrarea Unitatii Administrativ - Teritoriale Sector 6.
 • * neinregistrarea de catre Scoala Gimnaziala nr. 188 si Scoala Gimnaziala "Grigore Tocilescu" din subordinea Unitatii Administrativ - Teritoriale Sector 5, in evidenta contabila si nereflectarea in bilantul contabil incheiat la 31.12.2019 a terenurilor, in valoare de 8,757 milioane lei, aflate in administrarea entitatilor.


 • De asemenea, nu s-a inregistrat corect in evidenta contabila a Unitatii Administrativ - Teritoriale Sector 1 un imobil preluat in administrare din 2001 (apartament).

  Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

  Cam acelasi lucru s-a intamplat si la sectorul 2 unde nu s-a inregistrat in patrimoniu un apartament trecut din domeniul public al statului, in domeniul public al Municipiului Bucuresti si in administrarea Sectorului 2, conform prevederilor O.U.G. nr. 83/2001 si H.G. nr. 987/2003, cu consecinta lipsirii bugetului local de veniturile cuvenite, realizate din inchirierea acestuia.

  Imobiliare "cu scoala" contabilizate eronat  In plus, raportul Curtii de Conturi mai constata ca s-a mentinut gresit in evidenta contabila a Liceului Tehnologic "Elie Radu", Scolii Gimnaziale "Nicolae Labis", Scolii Gimnaziale nr. 88 si Gradinitei "Floare de Colt" a sumei de 120,265 milioane lei reprezentand valoarea imobilelor (teren, amenajari de teren si cladiri) in care isi desfasoara activitatea unitatile de invatamant, in conditiile in care aceste imobile sunt inregistrate in evidenta contabila a Unitatii Administrativ - Teritoriale Sector 3, valoarea patrimoniului fiind dublata.

  De asemenea, s-a mentinut nejustificat in evidenta operativa si contabila a doua terenuri in valoare totala de 17,925 milioane lei, care nu mai sunt administrate de Unitatea Administrativ - Teritoriala Sector 3 inca din anul 2018.

  Nu s-au calculat si nici pronuntat in evidenta contabila a unor creante in valoare totala de 160,692 milioane lei, constand in cota de cheltuieli datorata de asociatiile de proprietari (10-20%) pentru lucrarile de reabilitare termica a blocurilor de locuinte:

 • * la Unitatea Administrativ - Teritoriala Sector 1 (102,2 milioane lei),
 • * la Unitatea Administrativ - Teritoriala Sector 3 (51,291 milioane lei),
 • * la Unitatea Administrativ - Teritoriala Sector 4 (2,607 milioane lei) si
 • * la Unitatea Administrativ - Teritoriala Sector 6 (4,594 milioane lei).


 • Investitii finalizate, contabilizate ca fiind in executie  Mai mult, raportul mai arata ca in soldul contului 231 "Active fixe corporale in curs de executie" erau mentinute obiective de investitii finalizate si receptionate, care trebuiau inregistrate ca active fixe corporale, in valoare totala de 120,038 milioane lei, astfel:

 • * 36,689 milioane lei la Unitatea Administrativ - Teritoriala Sector 4 (lucrari de amenajari parcari, constructii la unitati scolare si lucrari de semaforizare),
 • * 31,179 milioane lei la Unitatea Administrativ - Teritoriala Sector 6 (lucrari reabilitare termica a blocurilor de locuinte, respectiv lucrari de reabilitare a sistemului rutier),
 • * 52,171 milioane lei la Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (aparatura medicala si utilaje bucatarie puse in functiune la Spitalul Clinic de Ortopedie - Traumatologie si TBC Foisor).


 • In cazul administratiei din Sectorul 5 s-a constatat atat inregistrarea eronata in contul 682 - "Cheltuieli cu activele fixe neamortizabile", in loc de contul 231 - "Active fixe corporale in curs de executie", a cheltuielilor privind reabilitarea termica a blocurilor de locuinte in suma totala de 8,003 milioane lei, in conditiile in care investitiile nu au fost finalizate si receptionate.

  Tot aici s-a inregistrat gresit pe cheltuieli in loc de contul 231 "Active fixe corporale in curs de executie" a unor servicii de proiectare extindere corp cladire (DALI si expertiza tehnica) in valoare totala de 210.000 lei, plata fiind efectuata in cursul anului 2019 in cadrul articolului bugetar 71 - "Active nefinanciare" de catre Scoala Gimnaziala "Grigore Tocilescu".

  Sectorul 3: S-a diminuat valoarea masinilor achizitionate  In cazul Sectorului 3, condus de Robert Negoita, s-a inregistrat gresit in evidenta contabila a unor autovehicule achizitionate, prin diminuarea valorii acestora cu aproape 1 milion de lei (prima de casare si ecotichete).

  Iar in cazul Capitalei, Curtea a mai constatat ca nu s-au luat masuri pentru transmiterea unor active fixe corporale - strazi si pasaje rutiere - in valoare totala de 305,506 milioane lei de catre Unitatea Administrativ - Teritoriala Municipiul Bucuresti in administrarea institutiilor care au ca obiect de activitate administrarea acestor bunuri.

  Citeste si:

  Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
  Sursa: Ziare.com

  Articol citit de 17884 ori

  Urmareste Ziare.com pe

  Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
  14 comentarii
  Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

  Pană una-alta

  pe firea o așteaptă pușcheria...

   

   

  Da,vine cu chiftele,la Clotilde Armand,care a

  furat voturile,cu sacii.

   

   

  Daca Gabita o fi imprumutat bani,din casieria primariei spre a face

  piatza si a uitat sa-i inapoieze,Matilde Clocotilde,si-a cump arat numai in 3 luni,4 vile la Sosea ! Stiti de ce,ca sa depoziteze gunoiul in ele,ca ar fi mai ieftin,decat sa-l care Romprest !....asa a motivat dumneaei.

   

   

  Esti un exemplu viu!!!!

  Te-ai descris perfect!!!!
  Felicitari tovarase Niciolae!!!!

   

   

  distractivi psdistii care tot incearca sa schimbe

  vorba de la furatul lui firea la armand. par sa nu inteleaga diferenta intre un raport al curtii de conturi si baliverne la antene. diferenta e ca unu te poate baga la puscarie si celalalt nu. se pare ca mandatul de parlamentar al lui firea va fi scurt

   

   

  Fi-Rea cu sarma-n cor hoata, mincinoasa si perversa

  Dupa ce a bagat primaria in faliment si a facut o gramada de ilegalitati, spagi etc a luat repede un post de senator cu imunitate de infractor de spaima ca de afla tot ce a facut
  Acum e cu morcovu-n cor si sta neprihanita in genunchi si pupa moaste non stop si a fost decorata de BOR ca e sfanta si divina dupa ce a donat milioane de euro. Fi-Rea trebuie sa imparta celula cu seful ei Dracnea dar DNA se preface ca nu vede nimic

   

   

  Si?

  Iau autoritătile măsurile legale sau toată lumea rade, cantă si dansează pe banii fraierilor, ca de obicei?
  Intreb, pentru un pretin ...

   

   

  Alooo...De ce credeti ca se fac politicieni???...

  Ca sa serveasca Patria???...Hai sa fim seriosi...

   

   

  Maimutzareala ruseasca !

  .

   

   

  Cind se fac dosarele penale?

  Intreb si eu ca opinia publica.

   

   

  Platforma pentru solutionarea online a litigiilor