Ziare.com

Farmache: Volatilitate mare pe BVB, din cauza crizei (Video)

de Florin Budescu
Joi, 27 Noiembrie 2008, ora 18:52

   

Farmache: Volatilitate mare pe BVB, din cauza crizei (Video)
Perioadele de criza, cum este cea in care ne aflam in prezent, duc la o crestere a volatilitatii pietei de capital, a declarat pentru Ziare.com presedintele Bursei de Valori Bucuresti, Stere Farmache.

Acesta a explicat ca pe viitor responsabilii BVB vor introduce indicatori privind volatilitatea bursei, crescand astfel gradul de transparenta al pietei de capital, ca si predictibilitatea acesteia."Obligatiunile corporative pot deveni un instrument si un vehicul eficient pentru finantarea activitatii companiilor, mai ales in acest moment", a mai spus Farmache.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

In acest context, firmele au probleme in a obtine credite de la banci. Facand emisiuni de obligatiuni corporative pe piata de capital, pot sa-si asigure surse de bani pentru dezvoltare.Pe de alta parte, mediul bursier se schimba, adica arhitectura sistemului international de piete de capital se modifica si apar noi societati si sisteme, care intra in competitie cu bursele de valori - actorii clasici ai pietelor de capital, spune Farmache.Presedintele Bursei de Valori Bucuresti atrage atentia ca in acest moment este greu de prevazut ce se va intampla in continuare si exact cum vor evolua lucrurile, pentru ca nimeni nu stie viitorul.

In astfel de situatii, cum sunt cele de criza, nu toti actorii economici sunt loviti cu o intensitate egala. Farmache mizeaza ca, la prima sa criza de tip capitalist, Romania se va manifesta atipic si vom trece mai usor si consecintele crizei sa fie atenuate.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1040 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

nimeni nu stie viitorul

nimeni nu stie viitorul

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor