Ziare.com

Ministerul Economiei vrea sa dea ajutoare de stat de 126 milioane lei pentru inchiderea minelor de carbune necompetitive

Duminica, 17 Noiembrie 2019, ora 17:35

   

Ministerul Economiei vrea sa dea ajutoare de stat de 126 milioane lei pentru inchiderea minelor de carbune necompetitive
Ministerul Economiei vrea sa majoreze la 67,37 milioane lei ajutorul de stat pentru inchiderea minelor de carbune necompetitive din cadrul Complexului Energetic Hunedoara si sa acorde un alt ajutor de stat de 58,62 milioane lei pentru inchiderea minelor de carbune necompetitive din cadrul Societatii Nationale de Inchideri Mine Valea Jiului, arata doua proiecte de Hotarare publicate in dezbatere pe site-ul Ministerului Economiei, consultate de News.ro.

"Apare necesitatea modificarii Hotararii de Guvern nr. 223/2019 privind aprobarea acordarii ajutorului de stat pentru facilitarea inchiderii minelor de carbune necompetitive din cadrul societatii Complexul Energetic Hunedoara pentru anul 2019, in sensul majorarii ajutorului de stat cu suma de 6,737 milioane lei, de la suma de 60,635 milioane lei la suma de 67,372 milioane lei, in urmatoarea structura: costuri cu platile compensatorii acordate angajatilor care isi pierd locul de munca - 2,046 milioane lei; costuri de reconversie profesionala - 520.000 lei; costuri de inchidere subterana - 64,806 milioane lei", arata nota de fundamentare privitoare la proiectul legat de Complexul Energetic Hunedoara.

In ceea ce priveste ajutorul de stat propus pentru pentru inchiderea minelor de carbune necompetitive din cadrul Societatii Nationale de Inchideri Mine Valea Jiului, acesta se ridica la 58,62 milioane lei.

"Astfel, pentru acoperirea costurilor exceptionale se acorda un ajutor de stat in suma de 58.628 mii lei, cu urmatoarea structura: costuri cu platile compensatorii acordate angajatilor care isi pierd locul de munca - 11,346 milioane lei; costuri cu reconversia profesionala - 500.000 lei; costuri pentru acoperirea consumului de energie electrica si a contravalorii carbunelui pentru salariati - 3,682 milioane lei; costuri in legatura cu punerea in siguranta a subteranului, respectiv inchiderea lucrarilor subterane si de legatura cu suprafata - 43,1 milioane lei", arata cel de-al doilea proiect de act normativ.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Sumele sunt suportate din bugetul ministerului.

Guvernul a aprobat, in sedinta din 13 noiembrie, OUG pentru aplicarea unor masuri de protectie sociala acordate persoanelor disponibilizate prin concedieri colective din cadrul operatorilor economici pentru care s-au adoptat planuri de disponibilizare in perioada 2019-2024, care vizeaza persoanele disponibilizate prin concedieri colective efectuate in baza planurilor de disponibilizare de Societatea Nationala de Inchideri Mine Valea Jiului S.A. si Societatea Complexul Energetic Hunedoara.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre ajutor stat mine
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 3111 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

La ordinul cui ?!?

Ne intoarcem in perioada de trista amintire a FSN-ului si PDSR-ului, inchidem tot pe motiv de "fier vechi, necompetitivitate,bla-bla-bla ..." sau poate ca nu am iesit inca din acea stare de subordonare de tip feudal fata de nobilii "zidari" de rang 33, Romania trebuie saracita si depopulata pentru a face loc "alogenilor" si victoriei globalizarii asupra statelor nationale, tot ceea ce s-a construit in mii de ani (identitate de neam prin diversitate si armonie) trebuie sa dispara sub lama buldozerului new-age-ist ce va nivela constiinte si neamuri spre a pregati cararea poleita pe care va oasi cel prea plin de el insusi, "Arhitectul universului" caruia, din nefericire, i s-au inchinat toti "Dinu-Paturica" ai neamului romanesc: politicienii de ieri si de astazi, antreprenorii imbogatiti peste noapte, patronii mass-media romaneasca si de aiurea.... carbunele pare a fi rentabil in Europa, inclusiv in "mareata" Germanie, noi am uitat dintr-o data cum se extrage aurul, uraniul, gazele, petrolul, sarea, apa e.t.c.

 

 

hahaha!!!

societatea natzionala de inchiderea minelor!
totul este facut ca la carte profesional cand este vorba de inchiderea minelor .
mine necompetitive...evident , probabil ultima investitzie in tehnologie a facut-o raposatul ceausescu. banuiesc ca acum au ajuns inapoi la lopata si tarnacop.
dar sa privim la partea luminoasa ...poate fi considerata contributzia romanilor pentru a combate climate change pe propriul buzunar.
cine mai face asa ceva in lume?

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor