Ziare.com

Ministru olandez: Intrarea Greciei in incapacitate de plata nu poate fi exclusa

de Alina Bardas
Marti, 12 Iulie 2011, ora 22:38

   

Ministru olandez: Intrarea Greciei in incapacitate de plata nu poate fi exclusa
Intrarea Greciei in incapacitate de plata selectiva nu mai poate fi exclusa ca posibilitate, sustine ministrul olandez de Finante, Jan Kees de Jager.

"Evident, a fost o contradictie. Am rupt acest nod si acum putem munci in aceasta privinta in urmatoarele cateva saptamani. Eurogrupul se poate pregati. Are mai multe optiuni", a spus el, citat de Reuters.

Intrebat daca aceasta ar putea include posibilitatea unui default selectiv pentru datoria Greciei, oficialul a spus ca acum "nu mai este exclus acest lucru".

"BCE a declarat ca-si mentine pozitia, dar cei 17 ministri nu exclud aceasta posibilitate, iar grupul de lucru al Eurogroup-ului are mai multe optiuni si o mai mare libertate de a actiona", a continuat el.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Incercarile oficialilor europeni de a gasi modalitati de a imparti cu investitorii privati datoriile Greciei nu au ajuns pana in acum la vreun rezultat, caci rostogolirea datoriilor este echivalata pentru multi cu intrarea in incapacitate de plata.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 558 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Un reprezentant politic al "poporului ales" spunea candva:"Dati-mi

valuta unei tari si nu mai conteaza ce si cine face legile".Povestea "Crizei" incepe sa se contureze cu aparitia euro, o noua valuta comunitara ce s-a impus rapid pe plan mondial, fiind un timp o reala alternativa fata de dolar.Dezastrul dolarului incepe sa se configureze odata cu hotararea Irakului de a vinde petrolul sau numai pe valuta euro, atunci poporul irakian a trebuit sa suporte doua razboaie militare purtate de Bush tatal si fiul, in numele libertatilor democratice calcate in picioare.Dar bulgarele de zapada incepe sa o ia la vale si uite ca multe natiuni incep sa schimbe dolarul pe euro.China , cu imensele sale rezerve de dolari, face pasi mici dar fermi in aceasta directie.La fel Rusia si multe tari din Asia si America Latina cauta sa fuga de dolar si de consecintele unei dezechilibrari financiare americane.Ei bine atunci Uncle Sam riposteaza si incepe o lupta virtuala pe bursa, global si la nivelul national si astfel masinaria globala de bursa aduce tari intregi la pragul falimentului:Islanda,Irlanda,Grecia ,Portugalia,totul pentru a da castig de caua dolarului si pentru distrugerea valutei ce a indraznit sa ridice nasul peste marginea farfuriei economice mondiale.Aceste tertipuri bursiere in cardasie cu organismele mascate americane FMI Banca Mondiala elaboreaza "programe de redresare" ce duc si mai de rapa aceste natiuni.In prezent au casunat pe bietii greci acesti mai mari arbitrii ai elegantei financiare arbitrii care nu intamplator isi au birourile luxoase in sediile institutiilor de securitate americane.Europenii nu au nimic de zis si pronosticurile lor nu sunt valabile atata timp cat euro nu e valuta prima in lume. Cei de peste Ocean il vad pierind distrus si tarile care l-au adoptat pasind inapoi smerite si pline de cainta, in groapa fara fund a dolarilor tipariti si nascuti pe calculatoarele burselor din lume.

 

 

Ce analiza proasta !

Bazata pe legende !
Ca Bagdad ar vinde on ....euro > Mai Parafina, strigarea e ste in dolari, ca de platit potzi sa-l platesti in ce vrei. Strigatul in hirtie colorata ( euro ) ar aduce doar operatii pt contabili.
Dolarul e ste moneda lumii si cva ramie as a atita timp cit portavioanele au F18 ME
cRiza financiata nu e de dolar si nici de la moneda vcare nu-si are rostuil ca existenta, ci de faptul ca politicienii cheltuiesc ca nebunii si promit boborului minuni. Asa cum e, doalrul este doar un pic sub cvaloarea reala. Euroiu si cerereade eroi s- a facut pt ca au fortzt pe tariile iutropi lu peste sa schimbe dolarii cu firtie colorata.
Euro si Iuropa asa cum e acum nu va mai fi in maxim 3 ani. Se ascund datele pt a nu crea opanica. daca Iuroiu vine la valoarea reala , toate visteriile s e injumatatesc, ca e dublu de umflat, ca gogosile la chioscul de la gara.
Iuropa nu a re resurse si e tinut mare s a poata cimpara materiale si e nergie. Ca de vindut afara vinde numai germania , care a re produse cu traditie. Belgia nu beneficiaza de euro mare, si nici Italia cind exporta paduchi si Spania ghonoreea.
Dupa caderea Italiei s i desprindee din Uniune , euro s e desfiinteaza. Sa pui o firtie incarte sa potzi arata la nepotzi acest experiment Esperanto.
Dolarul este moneda unei tari. Euroe e a nimanui. Potzi trafe fde mineca un grec daca e ceva rau cu euroiu ?

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor