Ziare.com

Rezervele valutare ale Romaniei au scazut cu 92 milioane euro

Luni, 02 Martie 2009, ora 15:52

   

Rezervele valutare ale Romaniei au scazut cu 92 milioane euro
Rezervele valutare ale Romaniei au scazut usor in februarie, cu 0,35% pana la 25,917 miliarde euro, insa scumpirea metalului galben a sporit valoarea rezervelor internationale de valute si aur, arata datele publicate luni de BNR.

La 31 ianuarie 2009, rezervele valutare la Banca Nationala a Romaniei (BNR) se situau la nivelul de 26,009 miliarde euro, informeaza NewsIn.

Astfel, intrarile la rezerva valutara au insumat 3,473 miliarde euro in februarie, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Ministerului Finantelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene, venituri din administrarea rezervelor internationale, operatiuni pe piata interbancara si altele, se arata in comunicatul BNR.

Iesirile de 3,565 miliarde euro au reprezentat "modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati din contul Comisiei Europene, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat, operatiuni pe piata interbancara", potrivit BNR.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Rezervele internationale ale Romaniei - valute plus aur - au crescut usor in februarie, pana la 28,401 miliarde euro, de la 28,388 miliarde euro la finalul lui ianuarie.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone, iar in conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia a crescut la 2,484 miliarde euro, de la 2,379 miliarde euro in ianuarie.

Platile scadente in luna martie 2009 in contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza 112 milioane euro.

Citeste mai multe despre rezerve minime BNR rezerve valutare
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 673 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ei, nu-i grav

cu restituirea tezaurului de cetre rusi si cu nastase presedinte... zise unul dintre cei trei trandafiri fsn-isti... romanica va... continuati cum va place

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor