Ziare.com

Romania detine cea mai mare rezerva de aur din regiune

Sambata, 21 August 2010, ora 12:07

   

Romania detine cea mai mare rezerva de aur din regiune
Romania si Polonia detin cele mai mari rezerve de aur din Sud-Estul Europei, cu o valoare totala aproximativa de 7,4 miliarde dolari.

In rezerva BNR se afla 103,7 tone de aur, in valoare de 3,7 miliarde dolari, in timp ce in rezerva Polonia exista 103 tone de aur, informeaza Capital.

Banca centrala din Polonia si-a marit rezervele de aur in 1998, cand au fost cumparate 75 de tone; rezervele actuale valoreaza 3,7 miliarde dolari.

In rezervele Bulgariei si Slovaciei se afla 39,9 tone, respectiv 31,8 tone de aur. Rezervele de aur ale bancii centrale din Bulgaria valoreaza 1,4 miliarde de dolari, dupa ce, in 1997, au fost cumparate opt tone de aur. In 2009, Slovacia a adoptat moneda euro si a transferat 3,5 tone de aur Bancii Centrale Europene. Rezervele actuale valoreaza 1,1 miliarde dolari.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Republica Ceha are rezerve de aur in valoare de 459 milioane de dolari (12,8 tone), reprezentand 1,2% din rezervele internationale ale bancii.

Rezervele de aur ale Ungariei reprezinta 0,3% din rezervele internationale, valorand 110 milioane dolari (3,1 tone).

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3855 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

STAI LINISTIT,ASKENARDUL ISARescu,A EXTERNALIZAT DEJA APROAPE TOATA REZERVA DE AUR A TARII

Si nimeni nu-l schimba de acolo.Council on Foreign Relations,institutie masonica,se opune.Suntem slugile lor

 

 

foarte bine face bnr.

numai sa nu trimitem rezerva , in caza de ceva ... la washington!
... vom pati ca in 1917

 

 

Sa speram

Pentru ca am putea ajunge slugile unor personaje cu un IQ egal cu al Dvs. Si va fi mult mai rau.

 

 

DISPARI!!!

NU STIU CINE TI-A REACIVAT CONTUL, CE MODERATOR TE IUBESTE ATIT DE MULT INCIT SA PERMITA DIN NOU, IAR SI IAR, PLASAREA UNOR ASTFEL DE NEROZII AICI. PROBABIL CA ESTI ANGAJAT DE EI SA AGITI SPIRITELE PE FORUM, ALTFEL NU-MI EXPLIC.
ESTI UN NESIMTIT , UN INCULT SI UN LIMITAT, DISPARI SI NIMENI NU-TI VA SIMTI LIPSA!

 

 

Aurul Romaniei este scos ilegal din tara!!!

Primul transport, a 20 de tone de lingouri de aur cu destinatia Germania, s-a facut in ziua de 25 martie 2002. De atunci, Mugur Isarescu continua nestingherit jaful de la BNR. Ne-am putea gandi ca Guvernatorul Bancii Nationale este de buna credinta si ca depune in banci straine diferite cantitati de lingouri pentru a se obtine dobinda (asa afirma el!). Dar ce ne facem ca, in vreme ce am aflat de iesirea aurului din tara, nu mai exista nici o evidenta a repatrierii sale? Asa cum Aeroportul Otopeni are o evidenta riguroasa a scoaterii aurului, de ce nu se gaseste nici o hartie cu privire la revenirea lui in Romania? Asta ca sa nu mai vorbim de faptul ca nimeni nu stie care este destinatia sutelor de milioane de dolari care se incaseaza anual ca dobinzi pentru aceste documente.
Am intrat in posesia a nu mai putin de 18 astfel de documente, care atesta scoaterea din Romania cu o frecventa aproape zilnica a valutei.
Documentul nr. 1: Banca Comerciala a Romaniei solicita in ziua de 10 decembrie 2001 accesul pe pista pentru un "transport de valori bancare la Zürich, cu Compania Swiss Air". Semneaza director Marin Treapad si sef de serviciu Viorica Frangeti.

Documentul nr. 2: Banc Post solicita accesul pe pista pentru "un transport de valori bancare la Zürich cu zborul SR 463, in ziua de 10 decembrie 2001".
Documentul nr. 3: Banca Comerciala Romana scoate iar valuta spre Zürich, chiar a doua zi, in 11 decembrie 2001.
Documentul nr. 4: Banca Comerciala Romana scoate valuta tot spre Zürich, la 3 ianuarie 2002. Observati ca nici nu se terminasera sarbatorile de iarna. Ce graba mare pe ei!
Documentul nr. 5: Banca Romana pentru Dezvoltare scoate si ea valuta din tara, la 4 ianuarie 2002, tot catre Elvetia, cu cursa SR 463.
Documentul nr. 6: Banca Romana pentru Dezvoltare mai scoate valuta si in 8 ianuarie 2002, tot spre Elvetia si tot cu cursa SR 463. A se remarca faptul ca directorul bancii, Ilie Gheorghe, nu-si asuma raspunderea. Semneaza de fiecare data altcineva pentru el.
Documentul nr. 7: Banca Comerciala Romana scoate din nou valuta, la 14 ianuarie 2002, tot catre Zürich.
Documentul nr. 8: Banca Comerciala Romana nu mai pridideste cu scoaterea valutei, schimba compania Swiss Air cu Compania Cross Air, dar nu-si schimba naravurile si mai efectueaza un transport, la 29 ianuarie 2002.
Documentul nr. 9: Banca Romana pentru Dezvoltare scoate din nou valuta din tara, la 29 ianuarie 2002, tot catre Elvetia, iar directorul Ilie Gheorghe se ascunde din nou, lasind pe altcineva sa-si asume raspunderea.
Documentul nr. 10: Aceeasi Banca Romana pentru Dezvoltare efectueaza din nou un transport de valuta spre Elvetia in ziua de 1 februarie 2002, iar directorul Ilie Gheorghe tot nu semneaza adresa, ceea ce arata ca-si da si el seama de ilegalitatile respective."

 

 

o tona de aur

intra intr-un cub cu latura de 37 cm . In portbagajul unui Logan ar intra peste 10 tone ( ipotetic discutand ).

 

 

Deja cea mai mare parte a aurului a fost scoasa de Isarescu din tara!!!

Si transportat in USA, Germania, Elvetia si Israel.

 

 

Iata si un domeniu in care ne situam in fatza vecinilor!

Si asta o fi rau?! Erau mai "productive" rezerve in valute straine?! Cred ca nu, vazand cat de volatile si nesigure au devenit majoritatea monedelor!

 

 

ai intrat tu in posesia documentelor!

poate alea ce atesta cit de retardat esti!

 

 

@McGigi

Domnule, comentariul dvs e prea subtil pentru audienta. Nici macar nu s-au deranjat sa dea prea multe minusuri. Cit priveste IQ-ul, azi am aflat si eu, citind restul de comentarii la articol, ca poate fi nu numai scazut dar chiar si cu valori negative...iar reavointa nu are limite superioare.

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor