Ziare.com

Romania va cheltui 6,1 miliarde euro pentru reducere a emisiilor de CO2

Marti, 08 Decembrie 2009, ora 20:38

   

Romania va cheltui 6,1 miliarde euro pentru reducere a emisiilor de CO2
Costul pe care va trebui sa-l suporte Romania pentru a fi in conformitate cu angajamentele luate fata de Uniunea Europeana in materie de reducere a emisiilor de CO2, se ridica la 6,1 miliarde euro pana in 2015.

Totodata, suma care va trebui cheltuita pana in 2020 este de 12,5 miliarde euro, arata un raport intocmit de Centrul Roman pentru Politici Europene.

Contributia consta, in principal, din cresterea cotei energiei regenerabile si proiecte de eficienta energetica in cladiri rezidentiale, industrie, transport.

2021 vine cu discounturi de pana la 50% la principalele categorii de produse si servicii de care afacerea ta are nevoie. Obtine oferta AICI!

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 922 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

spaga

cine va lua spaga ????????????????

 

FRAIERII LUMII

Avem bani de luat de la tarile semnatare a protocolului de la Kyoto(carora le-am vandut cota de CO2 alocata Romaniei).Bogatii poluanti nu ne dau acei bani,insa ne impun noua reguli

 

NU s-a vandut nimic

1. pentru ca nu s-a aratat nimeni interesat sa cumpere AAU- ri (Assigned Amount Units) chiar si in conditiile in care pretul a scazut de la 75 euro la 14 euro in 2009
1AAU = 1 tona CO2 echivalent = 1 credit de carbon
2. GIS (Schema de Investitii Verzi) reprezinta un instrument pentru imbunatarirea performantei de mediu a mecanismului IET (Comercializarea Internationala a Emisiilor) si este prevazut de art. 17 al Protocolului . Asadar , dpdv juridic dreptul de a emite GHG si implicit , dreptul asupra tranzactionarii AAU-urilor in limitele angajamentelor Protocolului apartine partilor - deci Statului Roman. Insa leguitorul Roman a omis sa ofere pana in prezent o incadrare juridica corecta si completa a acestor AAU , ca fiind apartinatoare proprietatii publice ori private a statului, dupa cum omite a institui si statutul juridic al AAU - considerate de practica si doctrina internationala , cu precadere bunuri (commodities)dar si drepturi ori chiar active.
Iata 2 motive pentru care, cele 150-200 mil tone CO2 din cele 1,28 mld tone CO2 (alocata pentru perioada 2008-2012) nu au fost tranzactionate.
Si atunci vin si intreb
De ce Romania va cheltui 6,1 miliarde euro pentru reducere a emisiilor de CO2 ???
Cine este PROSTANACU' care vrea sa dea bani aiurea??

Din banii pe care

Iliescu si Psd-ul ii vor returna Romaniei ?

 

mama ta se va duce in italia si ii va returna daca tot esti

curios, poate si sora mai mica...


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor