Ziare.com

Salariile din Romania ar putea creste cu 13% in 2009

Miercuri, 18 Februarie 2009, ora 13:00

   

Salariile din Romania ar putea creste cu 13% in 2009
Salariile din Romania ar putea creste in acest an, in medie, cu 12-13%, a declarat miercuri coordonatoarea studiului de salarizare in Romania in 2008-2009, Maria Smid, de la firma germana de recrutare de personal Kienbaum.

"Din studiul nostru reies valori cuprinse intre 12 -13%. Mai ales specialistii, precum si personalul de conducere se pot astepta in continuare la cresteri salariale mari", a declarat Maria Smid, citata de NewsIn.

Comisia Nationala de Prognoza (CNP) a prevazut o crestere a castigului salarial mediu brut pentru 2009 de 5,8%. In 2008, salariile de baza au sporit in medie cu 13,3% fata de 2007, iar veniturile generale au crescut cu aproape 20%.

In acest an, companiile vor cauta in continuare personal de conducere si specialisti cu experienta internationala, in timp ce muncitorii vor fi puternic afectati de criza, sustin autorii studiului.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Nivelul salariilor variaza destul de mult atat in cadrul acelorasi niveluri ierarhice, cat si intre regiuni. Astfel, la nivel de director general exista diferente intre veniturile anuale totale brute de 15-20 de ori, potrivit studiului.

In ce priveste angajatii, in Bucuresti un salariat castiga anual, in medie, 12.158 euro, in timp ce unul din regiunea Transilvaniei castiga numai 6.135 euro.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1348 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Care ar fi motivul cresterilor?

Poate careva sa spuna care ar fi motivul cresterii atat de importante?

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor