Ziare.com

Vanzarile de autovehicule si motociclete au crescut in primele trei luni ale anului. Care sunt domeniile economice cu evolutie pozitiva

de Alina Toma
Vineri, 14 Mai 2021, ora 10:59

   

Vanzarile de autovehicule si motociclete au crescut in primele trei luni ale anului. Care sunt domeniile economice cu evolutie pozitiva
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in primul trimestru din acest an, fata de perioada similara din 2020, atat ca serie bruta cu 17,4%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 15,6%.

In aceeasi perioada, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei a scazut fata de trimestrul I 2020, atat ca serie bruta cu 16,4%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 17,3%, a anuntat vineri, 14 mai, Institutul National de Statistica (INS).

In perioada 1 ianuarie - 31 martie 2021 comparativ cu perioada 1 ianuarie-31 martie 2020, volumul cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor serie bruta a inregistrat o cifra de afaceri mai mare cu 17,4%, influentata de cresterea cifrei de afaceri la: comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+92,5%), comertul cu autovehicule (+20,2%), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+16,4%) si activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+1,3%)", arata datele INS.

In primul trimestru din acest an, comparativ cu primul trimstru din 2020, volumul cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut cu 15,6%.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in primele trei luni ale acestui an a inregistrat o cifra de afaceri cu 16,4% mai mica comparativ cu perioada similara din 2020, influentata de reducerea cifrei de afaceri la: activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (-43,6%), activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-22,5%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (-9,9%) si activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (-9,2%).

Serviciile de coafura si activitatile de infrumusetare, in crestere

Serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare au crescut cu 10,9%. Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in perioada ianuarie-martie 2021, a inregistrat o cifra de afaceri cu 17,3% mai mica comparativ cu perioada similara din anul trecut.

Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor serie bruta in luna martie 2021, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o crestere cu 24,6% datorita cresterilor inregistrate la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+28,5%), comertul cu autovehicule (+27,0%), comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+18,1%) si la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+9,2%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna martie 2021, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o crestere cu 0,8%. In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei,serie bruta, in luna martie 2021,fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceria inregistrat o scadere cu 2,4%ca urmare a scaderilor inregistrate laactivitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-25,2%).

Romanii, interesati de repararea motocicletelor

Cresteri au inregistrat serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+10,9%), activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (+8%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (+6%) si activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+2,4%). Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna martie 2021, fata de luna precedenta, a inregistrat o crestere cu 2,4%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor serie bruta in luna martie 2021, comparativ cu luna martie 2020, a inregistrat o crestere cu 34,6% datorita cresterilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+97,5%), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+38,3%), comertul cu autovehicule (+36,1%) si la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+14,1%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna martie 2021, a inregistrat o crestere cu 30,4% fata de luna martie 2020.

Activitatile agentiilor turistice au scazut

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei serie bruta in luna martie 2021 a inregistrat o cifra de afaceri cu 26,9% mai mare comparativ cu luna martie 2020, datorita cresterilor inregistrate la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+53,1%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (+41,2%), activitatile despalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (+12%) si la activitatile dejocuri de noroc si alte activitati recreative (+5,2%).

Activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor au scazut cu 4,8%. Activitatea deservicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate in luna martie 2021 a crescut cu 32,8%, comparativ cu luna martie 2020.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre comert autovehicule INS motocicleta
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 1296 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor