Consumul de materiale de constructii va creste cu 8 - 10% pe an

Miercuri, 16 Aprilie 2008, ora 18:16
856 citiri
Consumul de materiale de constructii va creste cu 8 - 10% pe an

Consumul de ciment, var, ipsos, agregate minerale si alte materiale de constructii va urca in fiecare dintre anii urmatori cu 8 - 10%, ca urmare a investitiilor in infrastructura, locuinte, spatii comerciale sau industriale, conform patronatului din industria cimentului.

Ion Crangasu, directorul executiv al Patronatului Producatorilor de Ciment (CIROM), a afirmat ca, in 2007, Romania a importat clincher, semifabricat din care se obtine cimentul, pentru prima data in ultimii 60 ani.

Astfel, capacitatea de productie a fost utilizata in mod intensiv, fiind necesara constructia unor linii tehnologice suplimentare de fabricare a cimentului, a explicat Crangasu.

Productia de ciment a crescut anul trecut cu 17%, la 10,28 milioane de tone, iar vanzarile acestui produs au totalizat 10,1 milioane de tone, fata de 8,75 milioane de tone in 2006.

Din totalul vanzarilor de anul trecut, 9,75 milioane tone de ciment au fost livrate pietei interne, fata de 7,69 milioane de tone in 2006.

Potrivit datelor CIROM, productia locala de var a atins anul trecut un volum de 1,9 milioane de tone, iar aproape jumatate din aceasta cantitate a reprezentat vanzari pe piata interna. Totodata, productia de ipsos a urcat la 162.000 de tone, de la 145.562 de tone in 2006.

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#consum, #materiale, #constructii, #va creste , #stiri economice