Costurile reale ale dezastrului din Golful Mexic, imposibil de calculat (Video)

Joi, 15 Iulie 2010, ora 16:48
1972 citiri
Costurile reale ale dezastrului din Golful Mexic, imposibil de calculat (Video)

Mareea neagra care se deverseaza de trei luni in Golful Mexic va costa mult mai mult decat pretul curatarii si al compensatiilor pentru cei care au fost si sunt direct afectati. Principalele costuri se vor vedea in deteriorarea, pe termen lung, a ecosistemelor si afectarea biodiversitatii si asa pusa in pericol.

Concluzia apartine lui Pavan Sukhdev expertul mandatat de Natiunile Unite sa estimeze pretul real al catastrofei ecologice din Golful Mexic, ale carui concluzii au fost mentionate de Le Monde.

Pavan Sukhdev, principalul autor al raportului asupra "Economiei sistemelor ecologice si a biodiversitatii", a afirmat ca dezastrul din Golful Mexic atesta necesitatea de a schimba radical evaluarea si luarea in evidenta a ceea ce el a numit "capitalul natural", afectat grav si pe alocuri ireversibil de mareea neagra.

"Serviciile oferite de natura nu sunt evaluate economic. Aerul pur, apa curata, oceanele, solurile fertile, stabilitatea climatului, toate se traduc prin costuri economice care trebuie evaluate sau reevaluate", a spus Sukhdev, citat de Le Monde. "Societatea trebuie sa acorde o valoare egala bogatiilor naturale si bogatiilor materiale. Din pacate sunt prea putin cei care inteleg corect conceptul de capital natural, in raport cu ceea ce inseamna capitalul financiar" a spus acesta.

BP nu va putea opri scurgerile de petrol pana in luna august

Pavan Sukhdev a explicat ca o parte a problemei rezida in faptul ca nimeni nu stie cum pot fi cuantificate, din punct de vedere al valorii lor, bunuri despre care s-a crezut mereu ca sunt inepuizabile si nu costa nimic, pentru ca omul nu a invatat ca serviciile facute de natura au valoarea si pretul lor. In fiecare an, daunele provocate mediului sunt echivalentul a 2.200 miliarde de dolari. "Sunt cifre la care trebuie sa ne gandim", a mai spus Pavan Sukhdev.

In imaginile video se vede situatia scurgerilor de petrol, asa cum se prezentau la 14 iulie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#Golful Mexic BP, #mareea neagra Mexic, #dezastru ecologic , #stiri economice