Ziare.com

Creditorul ipotecar Countrywide, anchetat de FBI

Luni, 10 Martie 2008, ora 10:04

   

Creditorul ipotecar Countrywide, anchetat de FBI
Biroul Federal de Investigatii (FBI) a demarat o ancheta criminalistica in cadrul celui mai mare creditor ipotecar din Statele Unite, Countrywide Financial Corp, suspectat de frauda cu valori mobiliare, in cercetarile crizei creditelor ipotecare, anunta Reuters.

Ancheta desfasurata de FBI, pentru a stabili daca grupul Countrywide si-a prezentat incorect conditia financiara si siguranta creditelor, este in stadiu incipient si ca nu se stie daca vor rezulta acuzatii.

O purtatoare de cuvant a Countrywide, Susan Martin, a declarat ca "nu suntem la curent cu o asemenea investigatie". Problema a fost anuntata initial sambata, in publicatia Wall Street Journal.

Cercetarile din cadrul Countrywide urmeaza unei anchete mai largi desfasurate de FBI in cadrul a 14 companii, ca parte din verificarea practicilor din industria ipotecara.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Anchetatorii au cautat posibile fraude contabile in tranzactiile legate de imprumuturile persoanelor cu credite ipotecare cu grad de risc ridicat. Countrywide este cercetata deja de stat si de biroul federal in legatura cu practicile de creditare si are pe rol cateva procese intentate de investitori.

Countrywide, grav afectata un numar mare de credite ipotecare neperformante, este in procesul de a fi preluata de Bank of America, pentru aproximativ 4 miliarde dolari. Creditorul ipotecar a afisat pierderi de 422 milioane dolari in al patrulea trimestru din 2007.

Citeste mai multe despre Countrywide anvcheta FBI creditor ipotecar
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 865 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor