Creditul de refinantare: solutie sau capcana?

Sambata, 15 Martie 2008, ora 21:26
2467 citiri
Creditul de refinantare: solutie sau capcana?

Nu tot ce zboara se mananca, spune un proverb romanesc, aplicabil chiar si atunci cand vine vorba banci. Desi toti cei din jur se lauda ca si-au refinantat creditele vechi si ca acum platesc o rata mai mica, cercetati cu mare atentie aceasta oferta.

Bancile se bat sa agate cat mai multi clienti si riscati sa le cadeti in capcana. Daca sumele pe care le-ati imprumutat in trecut sunt doar de ordinul miilor de euro, atunci aflati ca refinantarea e chiar scumpa, informeaza Pro Tv.

Dupa ce si-au facut credite peste credite si s-au indatorat pana la limita suportabilului, peste 25% dintre romani cauta disperati o cale ca sa mai scape de datorii.

Bancile au prins din zbor ideea si, fie ca vor sa isi pastreze clientii, fie ca vor sa-i fure pe ai altora, spun in cor ca solutia ideala e sa cereti o refinantare. Adica un nou imprumut, care il achita pe cel vechi.

Iata un exemplu: un credit de nevoi personale de 30.000 de euro, luat in 2005, il costa pe om 13% dobanda anuala, plus comisioane. Pe langa asta, cel care facea imprumutul venea cu 200 de euro de acasa, ca sa platesca banca pentru ca ii acorda creditul. In final, lasa o rata lunara de 330 de euro.

Acum, acelasi credit are dobanzi mai mici: de 9% pe an, in euro. Rata coboara la 300 euro. Mai mult, taxele se includ in rata. La o analiza atenta, se vede ca, desi dobanzile au scazut, comisioanele au crescut si s-au inmultit.

Daca aveti insa doua imprumuturi, unul pentru frigider si unul pentru casa, de peste 33.000 de euro, atunci refinantarea va poate ajuta. In loc de doua credite, ramaneti cu unul singur si economisiti luna de luna 130 de euro.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#credit, #refinantare, #capcana , #stiri economice