Ether, a doua cea mai valoroasa criptomoneda din lume, stabileste un nou record. La ce valoare a ajuns

Miercuri, 05 Mai 2021, ora 08:11
3675 citiri
Ether, a doua cea mai valoroasa criptomoneda din lume, stabileste un nou record. La ce valoare a ajuns
Monedele virtuale au inregistrat o crestere constanta de la inceputul anului FOTO Pixabay.com

Ether, moneda virtuala asociata cu blockchain-ul Ethereum, a atins marti, 4 mai, un nivel record de 3.474 de dolari, continuand un raliu de aproape 360% de la inceputul acestui an. Interesul in criptomonede a explodat in ultimul an pe masura ce Bitcoin-ul a continuat sa creasca intr-un ritm fara precedent, conform CNBC, citat de Ziarul Financiar.

Printre factorii din spatele popularitatii activelor digitale se numara interesul institutional si atentia acordata de giganti precum Tesla, care a cumparat pana acum 1,5 miliarde de dolari in Bitcoin.

Spre deosebire de Bitcoin, Ethereum actioneaza pe post de platforma prin intermediul careia pot fi dezvoltate aplicatii. Ethereum este numele retelei, in timp ce Ether este criptomoneda folosita la alimentarea platformei.

"Ether este unul dintre principalii beneficiari ai exploziei pietei crypto. Impulsul s-ar putea extinde pe termen scurt si cred ca Ether ar putea atinge 5.000 de dolari in termen de sapte zile", spune Nigel Green, expert in criptomonede si CEO-ul firmei de consultanta financiara deVere Group.

In urma cu circa doua saptamani, Ether ajunsese deja la o valoare de peste 2.200 de dolari.

Ethereum are un imens potential de crestere si ar putea depasi ca imagine chiar si Bitcoin, este de parere traderul Scott Melker. Potrivit lui, Ethereum ar putea depasi in performante moneda dominanta, iar prin acest lucru se intelege ca are un potential de crestere mai mare, nu ca va depasi in valoare Bitcoin.

Melker vede perioada in care Bitcoin isi consilideaza pozitia in jurul valorii de 60.000 de dolari cu potential imens de crestere pentru Ethereum, mai ales, in conditiile in care aceasta a ajuns zilele acestea la noi recorduri de cotatie.

Ambițiile energetice ale României. Planul pe următorii cinci ani prevede o reducere drastică a emisiilor
Ambițiile energetice ale României. Planul pe următorii cinci ani prevede o reducere drastică a emisiilor
România are ambiții mari în ceea ce privește tranziția verde. Noua versiune a unui document strategic prevede termenul de 2045 pentru a atinge neutralitatea climatică, mai devreme cu cinci...
Investițiile imobiliare românești în Europa: Ce ține piața pe loc de la extindere în afara granițelor. „Nu simțim la fel de mult dorința de a pleca peste hotare”
Investițiile imobiliare românești în Europa: Ce ține piața pe loc de la extindere în afara granițelor. „Nu simțim la fel de mult dorința de a pleca peste hotare”
Conform unui raport al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) din iulie 2024, investițiile imobiliare ale dezvoltatorilor români în afaceri internaționale au...
#economie, #Bitcoin, #moneda virtuala , #stiri economice
  1. Ambițiile energetice ale României. Planul pe următorii cinci ani prevede o reducere drastică a emisiilor
  2. România, a patra cea mai slabă evoluție din UE în industrie – TradeVille
  3. De la ce dată devine obligatorie reciclarea hainelor vechi. Populația va trebui să colecteze separat deșeurile textile
  4. Investițiile imobiliare românești în Europa: Ce ține piața pe loc de la extindere în afara granițelor. „Nu simțim la fel de mult dorința de a pleca peste hotare”
  5. Noile reguli pentru pensionarea anticipată: ce privilegii au pierdut și ce au câștigat românii începând cu luna septembrie
  6. România a avut cele mai mari creșteri ale salariului brut din UE în al doilea trimestru al anului. Cum arată clasamentul european
  7. Pericolul închiderii unei fabrici a scos mii de oamenii în stradă. "Vieţile noastre nu sunt linii de producţie"
  8. Se caută o firmă care să facă studiul de fezabilitate pentru noul pod peste Dunăre de la Giurgiu. Care este valoarea contractului și de unde vin banii
  9. Investiții majore pregătite de Familia Dedeman, în străinătate. Karina Pavăl: „Și companiile cu capital românesc pot investi și pot performa pe scena globală"
  10. Implicați și stresați. Cum arată viața la muncă a angajaților români față de restul europenilor SONDAJ