Criza creditelor ar putea afecta negativ JO de Iarna din 2014

Joi, 09 Octombrie 2008, ora 21:17
1031 citiri
Criza creditelor ar putea afecta negativ JO de Iarna din 2014

Criza financiara mondiala ar putea afecta pregatirile Rusiei de gazduire a Jocurilor Olimpice de Iarna din 2014, ceea ce obliga statul rus sa dea mai multi bani.

"Criza ar putea avea un impact. Totul depinde de bunastarea financiara a investitorilor pe care i-am atras", a spus ministrul dezvoltarii regionale, Dmitri Kozak, citat de Reuters.

Totusi, niciun investitor nu s-a retras inca din proiectele de constructie pentru Jocurile Olimpice de Iarna, ce vor fi gazduite in statiunea Soci de la Marea Neagra.

"Daca apar intarzieri, va trebui sa cautam alti investitori care sa foloseasca fondurile bugetare. Nu vom avea de ales", a spus Kozak.

Soci, amplasament cunoscut mai ales ca spatiu pentru vacantele de vara, are putina traditie in ceea ce priveste sporturile de iarna si aproape 80% dintre spatiile de desfasurare a jocurilor trebuie construite de la zero.

Rusia a fost de acord sa cheltuiasca 12 miliarde dolari pentru pregatirea localitatii Soci pentru Jocuri, din care 7 miliarde dolari provin din finantare publica, iar restul din surse private.

La inceputul anului, presedintele consiliului de coordonare a Comitetului Olimpic International, Jean-Claude Killy, a spus ca pregatirile pentru Jocurile Olimpice de la Soci vor fi una dintre cele mai mari provocari.

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#criza financiara, #Jocuri Olimpice, #Rusia, #soci, #iarna , #stiri economice