Criza din Rusia, consecinta a problemelor economice interne

Luni, 09 Februarie 2009, ora 19:18
1194 citiri
Criza din Rusia, consecinta a problemelor economice interne

Criza economica din Rusia nu este o "infectie" provocata de occidentali, ci rezultatul unor probleme structurale care persista de doua decenii, de la caderea URSS-ului, a afirmat luni un grup de reflectie infiintat de presedintele Dmitri Medvedev.

"Criza economica din Rusia nu este o infectie provenind din Occident", a afirmat directorul Institutului pentru Dezvoltare Contemporana, Igor Iurgens, potrivit AFP, citat de NewsIn.

De asemenea, el a incercat sa traga un semnal de alarma in legatura cu "implicarea din ce in ce mai mare a statului" in economie. Expertul a evocat in special sustinerea Guvernului fata de companiile gestionate prost si ineficienta mecanismelor de piata din tara.

"Implicarea din ce in ce mai mare a statului in economie ne ingrijoreaza. Aceasta tendinta reprezinta un risc atat pentru prezent, cat si pentru viitor", a adaugat Iurgens in cursul prezentarii unui raport in acest sens.

Rusia este afectata grav de criza economica si de scaderea pretului petrolului. In aceste conditii, rubla si-a pierdut circa o treime din valoare fata de euro si fata de dolar.

Salutand masurile anticriza adoptate de guvernul premierului Vladimir Putin, Iugens a deplans lipsa de viziune pe termen lung si faptul ca nu sunt luate in calcul problemele structurale persistente.

"Numeroase masuri luate de Guvernul rus au fost reactii necesare pe termen scurt. Dar este deja clar in prezent ca aceasta criza se profileaza pe termen lung mai degraba decat pe termen scurt", a spus analistul. "Aceste reactii pe termen scurt nu vor fi suficiente", a adaugat el.

Rusia s-a angajat "intr-o cursa contra cronometru pentru o oferi o noua baza calitativa cresterii economice" dupa criza, scriu expertii in raportul lor.

Dmitri Medvedev este presedintele consiliului de supraveghere a acestui institut, a carui misiune este sa informeze statul de recomandarile expertilor in economie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#criza Rusia, #probleme economice interne, #infectie occidentali , #stiri economice