Criza financiara ar putea umfla euro la 3,8 lei

Joi, 18 Septembrie 2008, ora 11:54
2315 citiri
Criza financiara ar putea umfla euro la 3,8 lei

Leul a fost si el afectat de criza financiara mondiala, moneda noastra inregistrand deja o depreciere substantiala fata de euro. Se pare ca picajul nu se va opri, specialistii pesimisti prevad o cotatie de 3,8 lei pentru un euro.

Bogdan Baltazar, consultant financiar, a precizat pentru Evenimentul Zilei ca leul va fi, in continuare, foarte volatil. Daca insa BNR va interveni, cursul euro s-ar putea stabiliza la 3,6 lei.

Pana una alta, banca centrala a decis miercuri ca, de acum incolo, fondurile de investitii vor raporta lunar catre BNR situatia activelor si pasivelor pe care le administreaza.

In ceea ce priveste piata de capital autohtona, BVB si-ar putea reveni abia prin 2010, crede Razvan Pasol, directorul general al firmei de brokeraj Intercapital Invest, citat de EVZ.

"Sa ajungem rapid la deficit bugetar peste 3%, sa avem dificultati de finantare a contului curent, iar incetinirea brusca a consumului si a creditarii sa duca la recesiune", isi imagineaza si Liviu Voinea, citat de EVZ, cel mai sumbru viitor pentru economia Romaniei.

Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Made In Romania Bursa de Valori București lansează o noua ediție a programului Made in Romania, dedicat companiilor antreprenoriale. In acest an, programul își propune sa identifice 15...
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
#euro, #leu, #curs, #bursa, #criza financiara , #stiri economice