CSAT a avizat infiintarea a doua companii energetice

Joi, 21 Ianuarie 2010, ora 17:25
1244 citiri
CSAT a avizat infiintarea a doua companii energetice
Foto:Arhiva

CSAT a aprobat reorganizarea sistemului energetic propusa de Ministerul Economiei, avizand infiintarea a doua companii cu portofoliu mixt de centrale.

Propunerea a facut parte din pachetul de masuri prezentat de ministrul de resort, Adriean Videanu, masuri ce au drept scop "pentru reorganizarea sectorului de producere a energiei electrice din subordinea ministerului, avand ca obiectiv cresterea sigurantei si a securitatii in alimentarea cu energie", dupa cum se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

In cadrul sedintei CSAT de miercuri s-a mai analizat si a aprobat "Planul intrebuintarii fortelor si mijloacelor Armatei Romaniei ce vor fi puse la dispozitie in anul 2010 pentru a participa la misiuni de aparare colectiva, in sprijinul pacii, de asistenta umanitara si de tip coalitie, in afara teritoriului statului roman".

Astfel, s-a aprobat o suplimentare cu 600 de militari a fortelor care actioneaza in teatrul de operatii din Afganistan, numarul maxim al acestora putand sa ajunga la 1798 militari.

In anul 2010, Armata Romaniei va putea participa la misiuni in afara teritoriului statului cu un efectiv de 3753 militari, forte dislocate, 2342 militari, si forte dislocabile la ordin, 1411 militari.

Ministrul Afacerilor Externe a prezentat "conceptul pentru intarirea capacitatilor civile nationale in domeniul gestionarii crizelor (civilian crisis management), elaborat in scopul unei participari a Romaniei in cadrul Politicii Europene de Securitate si Aparare".

Documentul reprezinta punctul de plecare in elaborarea unei strategii nationale care sa defineasca viziunea si principiile participarii Romaniei cu capacitati civile la operatiunile de gestionare a crizelor.

CSAT a aprobat documentul prezentat de ministrul Afacerilor Externe si a hotarat infiintarea unui grup de lucru interministerial, coordonat de catre Ministerul Afacerilor Externe, format din reprezentanti ai Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Justitiei si ai altor institutii.

La sedinta au participat primul-ministru al Romaniei, Emil Boc; ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea; ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi; ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu; ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu; directorul Serviciului Roman de Informatii, George Cristian Maior; directorul Serviciului de Informatii Externe, Mihai Razvan Ungureanu; seful Statului Major General, amiral Gheorghe Marin; consilierul prezidential pentru Securitate Nationala, Iulian Fota; consilierul prezidential Anca Ilinoiu, sef al Departamentului Relatii Internationale; secretarul CSAT, general-locotenent Ion Oprisor; purtatorul de cuvant al Presedintelui Romaniei, Valeriu Turcan.

De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
#infiintare companii energetice, #sedinta CSAT 2010, #militari romani 2010 , #stiri economice