Culmea jecmanirii romanilor: Taxa auto, platita retroactiv

Joi, 19 Iunie 2008, ora 19:40
3657 citiri
Culmea jecmanirii romanilor: Taxa auto, platita retroactiv

Cei care au achizitionat masini in leasing au constatat atunci cand au achitat ultima rata ca trebuie sa plateasca o taxa de inmatriculare calculata pentru o masina mai veche de 5 ani.

Cei care si-au cumparat un autoturism in leasing dupa 1 ianuarie 2007 au platit deja taxa auto, dar nu stiu nici in prezent cum isi vor recupera diferenta de taxa in cazul in care suma achitata este mai mare decat cea calculata pe varianta ce va intra in vigoare la 1 iulie.

Problema apare din cauza ca ei au achitat personal taxa, insa proprietarul masinii este compania de leasing pana la plata integrala a valorii autoturismului, anunta Evenimentul Zilei.

Reprezentantii firmelor de leasing sustin ca problema ar trebui reglementata de Ministerul Economiei si Finantelor si ca utilizatorul autoturismului ar trebui sa faca cerere in numele sau pentru restituirea banilor.

Si cei care au cumparat masini in leasing inainte de 1 ianuarie 2007 au probleme. Daca, de anul trecut, masinile finantate in acest fel sunt inmatriculate la 30 de zile dupa achizitionare si primesc numere de inmatriculare definitive, inainte de aceasta data autovehiculele in leasing acestea erau inmatriculate temporar.

Problema masinilor finantate prin leasing ar putea fi lamurita prin normele de aplicare ale taxei auto. Acestea ar fi trebuit sa fie gata in urma cu doua saptamani, insa, pana in prezent, nu au fost facute publice.

#leasing, #taxa auto, #masini, #Ministerul Economiei si Finantelor , #stiri economice