Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum sa devii miliardar?

Duminica, 21 Februarie 2010, ora 18:14
12577 citiri
Cum sa devii miliardar?

Cu totii ne-am imaginat, macar uneori seara, inainte de culcare, cum ar fi sa fim miliardari...sau macar multimilionari.

Insa exista vreo reteta speciala pentru a deveni miliardar? Sunt acesti oameni complet diferiti de restul? Au "miliardarismul" in gene?

Forbes i-a intervievat pe cativa dintre miliardarii planetei, precum si pe alti oameni bogati ce au adunat averi de peste 100 de milioane de dolari.

Daca multi dintre ei au spus ca principalul "ingredient" a fost norocul si sincronizarea timp/moment potrivit, exista si cateva asemanari intre raspunsurile lor, care ar putea sa ne ghideze pe viitor.

Majoritatea celor foarte bogati, in mod surprinzator, nu este asa de diferita de restul lumii. Au aceleasi griji legate de copii lor, aceleasi nelinisti in ce priveste santatea lor si a celor apropiati lor.

Insa exista si diferente si acestea au fost sintetizate pentru a reiesi trei "secrete" ale oamenilor bogati, care i-au ajutat sa ajunga acolo unde sunt astazi.

Sub 40 de ani, dar au miliarde de dolari: Cei mai influenti directori

Frica, mana in mana cu saracia

Un prim atribut special al celor pe care ii numim miliardari este ca nu le-a fost niciodata frica de esec.

Multi dintre cei intervievati au spus ca la un moment dat in viata au avut de ales intre a ramane pe calea usoara, sigura sau sa isi asume un anumit risc, si dupa ce au analizat ambele variante au ales calea mai grea.

Lucru nelipsit deloc de sens, ca pentru a deveni cu adevrat bogat trebuie sa-ti asumi anumite riscuri. Daca vei cauta doar siguranta in locul de munca si iti va fi frica sa inveti ceva nou, atunci poti sa incetezi sa te mai visezi miliardar.

Chiar si atunci cand au dat gres, si fiecare dintre a facut-o cel putin o data, bogatii lumii au spus ca au folosit acele experiente si au invatat din greselile pe care le-au facut si au urcat din nou pe val si mai puternici si nu au lasat un necaz sa se transforme intr-un adevarat esec - acela de a le fi distrus optimismul si pasiunea.

N-ai carte, n-ai parte? Acesti miliardari au dovedit contrariul

Creativitatea, izvor de solutii profitabile

Al doilea secret al oamenilor care au reusit sa stranga miliarde este modul creativ in care au privit fiecare problema pentru a gasi solutii noi si profitabile.

Cei intervievati de Forbes au povestit cum intotdeauna le place sa priveasca o problema din diferite unghiuri si sa aleaga solutia care este "impotriva curentului".

Insa nu trebuie sa va imaginati acum ca daca veti fi "Gica contra" doar de dragul de a fi va va aduce in varful piramidei celoor bagati. Analiza critica sta la baza succesului.

Un magnat al petrolului le-a povestit jurnalistilor cum, cu zeci de ani in urma, a vrut sa scoata mai mult din benzinariile pe care le detinea. Erau profitabile oricum, insa avea sentimentul ca iroseste o oportunitate, ca iroseste spatiu.

Oamenii veneau, alimentau, plateau si apoi plecau mai departe. Insa ce altceva ar mai fi putut sa faca intr-o benzinarie? Solutia - magazinele. La inceput ideea sa a fost ridiculizata. Intrebarea tuturor era cine va veni sa cumpere si benzina si cafea din acelasi loc?

Ei bine, astazi trebuie sa faci eforturi sa gasesti o benzinarie care sa nu aiba si un magazin sau un restaurant sau pe ambele, iar cel despre care vorbim este unul dintre cei mai bogati oameni de pe Pamant.

Educa-ti copilul sa ajunga miliardar

Casatoreste-te cu cap

Al treilea mare secret al celor putred de bogati este...casatoria. Si nu ne referim la faptul ca si-au gasit pe cineva care a mostenit averea buncii.

Toti cei care au reusit sa stranga miliarde, si mai ales cei care au pornit de la zero, au spus ca sa ai pe cineva alaturi este esential.

Sa pornesti o companie de la zero sau sa conduci una presupune multe sacrificii. Stresul poate fi fatal. Asa ca sa ai pe cineva langa tine care sa te incurajeze si, cel mai important, sa creada in tine este esential pentru a asigura succesul.

Multi dintre bogatii de azi au avut perioade lungi de saracie si s-au zbatut asa cum o facem cu totii. Unii au lucrat ani de zile ca mecanici sau au avut mai multe slujbe pentru a reusi sa faca ceea ce isi doreau cu adevarat.

Asa ca asigura-te ca ai langa tine pe cineva care crede in tine si care este dispus sa accepte si partea grea a lucrurilor.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#cum devin miliardar, #risc miliardar avere, #casatorie bani, #creativitate solutii bani miliard , #stiri economice