Cum sa gestionezi o avere de milioane de dolari?

Duminica, 26 Aprilie 2009, ora 14:28
3632 citiri
Cum sa gestionezi o avere de milioane de dolari?

Milionarii sunt si ei oameni la fel ca noi, dar cu mult mai multi bani. Cheia succesului nu consta in lucruri magice, ci tine de strategiile investitionale bine gandite, de munca depusa si, paradoxal sau nu, de gradul de cumpatare, dupa cum sustin cei mai multi dintre acestia.

Pentru a ramane bogat dupa ce ai reusit sa strangi cateva milioane de dolari trebuie sa tii cont de zece lucruri, scrie usnews.com.

Traieste cumpatat pentru a evita declinul financiar. Adrian Cartwood, in varsta de 49 de ani, autorul blogului "How to Make 7 Million in 7 Years" (Cum sa faci 7 milioane in 7 ani), si-a facut averea traind modest in timp ce si-a facut averea.

Acesta considera ca oamenii intra adesea in probleme atunci cand cheltuiesc foarte mult pentru a duce o viata luxoasa inca de la inceput. "Invata cum sa traiesti in limita mijloacelor tale si cum sa amani satisfactiile; acestea sunt obiceiurile pe care trebuie sa le pastrezi in drumul spre succes, pentru a fi in stare sa-ti pastrezi milioanele atunci cand ajungi acolo", a precizat acesta.

Crede ca poti reusi. Inainte de a investi in afaceri imobiliare si de a deveni milionar in dolari, Alan Corey, autorul cartii "Un milion de dolari pana la 30", a citit toate biografiile si autobiografiile milionarilor pe care le-a gasit. Citind toate aceste carti, Corey a sperat sa gaseasca o caracteristica comuna tuturor milionarilor. "Am descoperit ca toti s-au increzut in faptul ca vor avea succes din punct de vedere financiar", a precizat tanarul milioanar, care considera ca imbratisarea unei astfel de atitudini l-a ajutat si pe el sa ajunga in top.

Articuleaza-ti viziunea despre succes. Jen Smith, autoarea blogului "Millionaire Mommy Next Door", considera ca este prea putin sa te limitezi la a spune doar ca "vreau sa fiu bogat". Ea recomanda tuturor celor care doresc sa devina bogati sa-si imagineze cum ar arata viata lor ca milionari. Smith si-a spus: "vreau sa am doua milioane de dolari investiti pentru a putea trai din dobanda. Apoi voi demisiona pentru a putea lucra ca voluntar, sa calatoresc, sa invat sa joc tenis si sa pictez si mai vreau sa ma bucur de picnicuri la plaja cu familia mea". Pentru a nu uita niciodata la ce anume aspira, Smith si-a pus pe birou mai multe imagini taiate din ziare in care erau prezentate locurile pe care voia sa le viziteze.

Asigura-te impotriva riscurilor vietii. Falimentul e adesea cauzat de divort, o moarte in familie sau o dizabilitate ii face pe unii incapaili sa mai munceasca. In schimb, incheierea unor polite de asigurare impotriva acestor riscuri iti pot pune la adapost averea. In cartea sa "Milionarul tacut", Brett Wilder sustine ca o multime de oameni esueaza inainte de a gasi o asigurare adecvata sau pentru ca platesc prea multi bani pentru o polita care nu le acopera adevarate riscuri la care sunt vulnerabili.

Munceste mult si vei avea noroc. In noua lui carte, "Gandeste ca un campion", Donald Trumph isi pune succesul pe seama faptului ca a muncit din greu, nu pentru ca ar fi avut noroc, asa cum ar putea crede unii. Trump considera ca poti avea noroc doar daca muncesti din greu. "Daca munca ta da roade, lucru care se va intampla cu siguranta, oamenii ar putea spune ca esti doar norocos. Asa este, poate ca esti suficient de norocos incat sa ai creier pentru a te gandi ca trebuie sa muncesti din greu!" sustine Trump. Milionarul american a imprumutat acest concept de a Benjamin Franklin care, in secolul al XVIII-lea, a sustinut ca "cu cat muncesti mai mult, cu atat esti mai norocos".

Bugetarea inteligenta. Jen Smith recomanda fiecaruia sa urmareasca cu atentie cheltuielile lunare, lucru pe care ea continua sa-l faca cu rigurozitate. Astel, in fiecare luna isi trece tranzactiile intr-un tabel pentru a-si tine sub supraveghere cheltuielile. Smith mai spune ca, oricat de prozaic ar suna, a pastra un scor bun al creditului este esential pentru a deveni si a te mentine milionar.

Fa ceea ce-ti place. Cu siguranta, o cariera in finante iti poate aduce un salariu anual foarte bun, dar probabil nu vei excela in acest domeniu daca nu iti place ceea ce faci. De aceea Alan Corey va recomanda sa profesati in acel domeniu despre care va place sa cititi in timpul liber."Citesti reviste de moda? Ia-ti o slujba in domeniul! Citesti blogurile mondene? Cauta o slujba care sa te tina aproape de celebritati", spune Corey. Chiar daca domeniul nu pare rentabil, milionarul sustine ca exista cai prin care sa ajungi in top, lucru care nu se va intampla atata timp cat nu iti place ceea ce faci.

Cati bani vrei cu adevarat. Pentru unii, un milion de dolari poate parea mult, dar multi din "Generatia X sau Generatia Net (Generatia Y) nu vor putea sa-si mentina un stil de viata normal dupa varsta de 65 de ani daca vor iesi la pensie doar cu un milion de dolari", sustine Cartwood. Potrivit acestuia, o tinta mai rezonabila pentru vremurile cand urmeaza sa iesiti la pensie ar fi 3 milioane de dolari, suma minima pentru a fi un "simplu milionar" in zilele noastre.

Investitiile impotriva curentului. Corey recomanda sa iei decizii de investire bazate pe opusul a ceea ce fac ceilalti. Chiar acum, de exemplu, actiunile sunt relativ ieftine deoarece multi oameni si-au vandut participatiile, ceea ce inseamna ca orcine cumpara le poate obtine la o reducere a valorii lor cu un an inainte.

Traieste sub nivelul posibilitatilor tale. Chiar si Eminem, un celebru milionar care si-a facut banii din muzica, isi cantareste achizitiile, preocupat fiind de cheltuieli. In februarie, publicatia "London's Independent" scria ca Eminem a inceput sa se gandeasca la economii dupa ce si-a pus mai multe intrebari cu privire la necesitatea achizitionarii unui ceas de 15.000 de dolari care ii placea foarte mult. Cunoscutul cantaret ar fi declarat: "Nu vreau sa raman fara bani. Vreau ca fata mea sa aiba posibilitatea sa mearga la o facultate". Si, cel putin pana in acest moment, Eminem nu a devenit victima provocarilor financiare pe care multe alte staruri, de la Aretha Franklin pana la Annie Leibovitz, le-au intampinat.

In aceeasi nota, Smith spune ca desi este o milionara, nimeni nu si-ar da seama - acesta fiind si scopul. Ea recomanda economisirea a cel putin zece pana la douazeci si cinci de procente din venituri. Indeamna, de asemenea, si la evitarea cumpararii articolelor cu rang inalt, cum ar fi masinile sport luxoase sau vilele. Pana la urma, nu stralucirea il face pe milionar - ci, de fapt, prea multa stralucire te poate impiedica sa devii unul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#milionar, #secrete, #management avere , #stiri economice