Cum se obtine si la ce ne foloseste un credit de refinantare?

Marti, 15 Aprilie 2008, ora 13:40
4409 citiri
Cum se obtine si la ce ne foloseste un credit de refinantare?

Pentru cei care au deja un credit, bancile vin cu o oferta bogata de imprumuturi de refinantare, astfel incat sa se poata acoperi vechile datorii. Insa noua rata lunara va fi mai mare decat cea veche. Desi dobanzile au scazut fata de anii anteriori, asta nu inseamna ca si rata lunara va scadea.

Solutia refinantarii este eficienta intrucat, in loc de doua credite mai mici, ramaneti cu unul singur, economisind lunar comisioanele fiecarui credit, informeaza Click!

Acte necesare la dosarul de recreditare sunt: cerere de creditare (furnizata de banca), buletin de identitate (inclusiv cele ale codebitorilor, daca se doreste cumularea veniturilor), certificat de casatorie (daca este cazul), documente doveditoare ale venitului, documente de proprietate asupra garantiei imobiliare, dosar cadastral si incheierea de intabulare, raport de evaluare (numai in cazul refinantarii de credite de nevoi personale cu ipoteca) si acord de consultare Biroul de Credit.

Gama de oferte este una foarte larga, intrucat si numarul bancilor care ofera credite de refinantare este destul de mare.

Astfel, creditul imediat de refinantare, oferit de Banc Post, poate fi obtinut chiar in ziua prezentarii cu documentatia necesara, fara a fi necesar justificata destinatia imprumutului. Dobanda anuala efectiva (DAE) este de 18,46 %, astfel ca, la un credit de 10.000 de euro, pe o perioada de 12 luni,se va plati o rata lunara de 872 de euro, rezultand un total de plata, la finele anului, de 11.027 de euro. Suma maxima oferita ajunge la 50.000 de euro, pe o perioada de maximum 120 de luni.

Piraeus Bank ofera creditul "Happy End Refinantare", imprumut pentru refinantarea creditelor de nevoi personale, fara avans, fara garant si fara a specifica destinatia creditului. La un credit de 10.000 de euro, pe 12 luni, cu DAE de 19,29%, se platesc 880.09 euro pe luna, suma totala achitata ajungand la 11.075 euro. Suma minima care se poate obtine este de 150 de euro, iar cea maxima este de 20.000 de euro.

Raifeissen Bank ofera "Flexi Integral". La un credit de 10.000 de euro, pe un an, cu DAE de 11,33%, rata lunara este de 858.37 euro si totalul de plata de 10.624 euro. Suma minima este de 5.000 de euro, iar cea maxima ajunge la 400.000 de euro, pe o perioada de creditare de pana la 480 de luni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#credit, #dobanda, #rata, #refinnatare , #stiri economice