Ziare.com

Datoria externa a Romaniei a crescut, in iulie

Marti, 14 Septembrie 2010, ora 07:12

   

Datoria externa a Romaniei a crescut, in iulie
Datoria externa pe termen scurt a Romaniei a crescut in iulie cu 7,8% fata de luna precedenta, pana la un nivel de 17,04 miliarde de euro, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.

Astfel, serviciul datoriei pe termen scurt a urcat in prima luna din semestrul al doilea la 12,3 miliarde de euro. In ceea ce priveste datoria externa pe termen mediu si lung, aceasta a scazut usor in iulie, cu 1% fata de luna precedenta, pana la 70,5 miliarde de euro, pe fondul reducerii datoriei publice directe si a datoriei private negarantata public, scrie Adevarul.

Datoria Romaniei catre Fondul Monetar International a crescut in iulie cu 8%, pana la 8,25 miliarde de euro, in conditiile in care la inceputul lunii boardul finantatorului extern a decis virarea celei de-a cincea transe din imprumut. Serviciul datoriei pe termen mediu si lung a ajuns in iulie la 7,8 miliarde de euro, in crestere cu 31,7% fata de luna precedenta.

Rata serviciului datoriei externe pe termen mediu si lung a fost 32,3% in perioada ianuarie-iulie 2010, comparativ cu 33,1% in anul 2009. Gradul de acoperire a fost 8,6 luni de importuri de bunuri si servicii la 31 iulie 2010, identic cu cel inregistrat la 31 decembrie 2009.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1523 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Problema de matematica de clasa a doua, frumoasa ca o poveste

Odata de mult, dragii mosului, Romania s-a imprumutata in medie cu 5 miliarde de dolari pe an timp de 20 de ani. Intrebare: De cati ani are nevoie Romania sa plateasca aceasta datorie, in conditiile in care shleahtaul de hoti romani si alogeni din tot spectrul politic romanesc, va continua sa fure, sa fure, sa fure si iar sa fure, (deja am pierdut notiune cuvantului "fure")avand in vedere ca datoria aceasta se plateste cu tot cu dobanzi, intr-un ritm de; 7,8%-8%-31,7% etc. pe luna si pe an, nu, nu pe luna, pe pamant si in realitate, nu in aceasta poveste!

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor