De ce s-a imbolnavit economia?

Marti, 25 Noiembrie 2008, ora 11:33
3116 citiri
De ce s-a imbolnavit economia?

Economia Statelor Unite, caci de aici au plecat toate problemele, este in mare parte asemanatoare cu celelalte economii din intreaga lume. Este bazata in principal pe felul in care investitorii si consumatorii se simt.

In mod normal sanatatea economica se masoara prin valoarea Produsului Intern Brut (PIB). Daca PIB-ul este un instrument bun de masurare a intregii economii, o analiza atenta a lucrurilor care intereseaza pe oameni poate arata si mai multe, informeaza CNN Money.

Felul in care consumatorul se simte influenteaza cheltuielile si acele cheltuieli influenteaza la randul lor economia.

Potrivit Departamentului de ocupare a fortei de munca din America, anul acesta, peste 760.000 de cetateni au ramas fara locuri de munca. Aproximativ 160.000 numai in luna septembrie inainte ca actuala criza financiara sa se faca simtita si mai tare.

Atunci cand lucrurile nu merg bine, rata somajului este mare. Cand toate merg bine rata somajului este scazuta si economia este pe drumul cel bun.

Veniturile cetatenilor in continua scadere poarta de asemenea o vina in imbolnavirea economiei. Un loc de munca este un inceput. Chiar daca salariul este mic, in loc de ajutor de somaj este mai mult decat binevenit.

Cand vine vorba de venituri, nimeni nu se gandeste sa economiseasca. In conditiile in care salariul lunar abia ajunge sa fie impartit pentru cheltuielile necesare, un depozit bancar este de domeniul fantasticului.

Romanii cauta in general sa cheltuiasca banii pe care nu ii au. Prefera sa se inglodeze in datorii si apoi muncesc ani intregi pentru a scapa de ele. Si acesta este un focar major de infectie pentru o economie slaba.

Productia industriala este de asemenea un punct de masurare a unei economii.

Exporturile scad si cresc importurile. Din cauza ca productia locala nu mai face fata cererii, importurile sunt o solutie pentru a oferi consumatorilor bunurile de care au nevoie. Nu e de mirare ca in supermarketuri se vand produse scumpe importate din state cu o productie infloritoare.

Quarterly Report - Editia 4

Originea denumirii Wi-Fi: Ce înseamnă cu adevărat? Mulți utilizatori nu au nici o idee
Originea denumirii Wi-Fi: Ce înseamnă cu adevărat? Mulți utilizatori nu au nici o idee
Conform Statista, 66% din populația mondială are acces la internet. Cu toate acestea, puțini știu ce înseamnă denumirea Wi-Fi. Aproximativ 5,35 miliarde de oameni folosesc Wi-Fi zilnic la...
Mii de postări tip dezinformare cu privire la alegerile din 9 iunie au fost eliminate de Ministerul Cercetării
Mii de postări tip dezinformare cu privire la alegerile din 9 iunie au fost eliminate de Ministerul Cercetării
Platforma de raportare pentru falsuri digitale, conţinut denigrator, dezinformări şi manipulări online a început să producă efecte. În mai puțin de două săptămâni, peste 3.500 de...
#criza economica, #recesiune, #consumator, #cheltuieli, #venituri mici, #import export , #stiri economice