Ziare.com

De doua ori mai multi someri in industria alimentara, pana in toamna

Luni, 06 Iulie 2009, ora 11:40

   

De doua ori mai multi someri in industria alimentara, pana in toamna
Somajul din industria alimentara ar putea sa se dubleze in partea a doua a anului pe fondul crizei mondiale care va afecta mult mai intens piata locala de profil, sustin reprezentantii companiilor din industria alimentara si din agricultura.

Apogeul crizei din industria alimentara ar putea fi atins in luna octombrie, in contextul in care in primele sase luni ale anului a fost inregistrata o scadere de peste 10% la nivelul industriei alimentare, in timp ce in agricultura procentajul a fost de 15-20%, informeaza
Business Standard.

"Momentul cel mai de jos va veni la sfarsitul lunii septembrie si inceputul lunii octombrie. Atunci vom vedea cati dintre agricultori vor putea relua ciclul agricol", afirma Ioan Niculae, patronul InterAgro.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

La randul sau, Dragos Frumosu, presedintele Federatiei Sindicale din Industria Alimentara (FSIA), anticipeaza ca rata somajului in randul salariatilor din aceste sectoare ar putea ajunge la 10%, de doua ori mai mare decat in prezent.

"Exista posibilitatea dublarii numarului de someri intr-o luna-doua, astfel incat sa se ajunga la un procentaj de pana la 10% pe ansamblul industriei alimentare. Octombrie este o luna in care ar putea sa apara probleme deosebite, pentru ca se maresc importurile, se vinde mai putin, pe fondul reducerii veniturilor populatiei", a precizat Dragos Frumosu.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 663 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor