Ziare.com

Doar astazi mai poti beneficia de bonificatii de pana la 10% la depunerea Declaratiei unice

Marti, 30 Iunie 2020, ora 09:03

   

Doar astazi mai poti beneficia de bonificatii de pana la 10% la depunerea Declaratiei unice
Contribuabilii care depun Declaratia unica pana marti, 30 iunie, pot primi bonificatii de pana la 10% din sumele de plata, informeaza Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

"Prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.69/2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum si pentru instituirea unor masuri fiscale, termenul de depunere a formularului Declaratie unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoane fizice a fost prorogat pana la data de 30 iunie 2020, inclusiv", precizeaza sursa citata.

Pentru plata impozitului pe venit, a contributiei de asigurari sociale si a contributiei de asigurari sociale de sanatate, reprezentand obligatii fiscale anuale pentru anul 2019, se acorda o bonificatie de 5% din aceste sume, daca toate aceste obligatii fiscale de plata se sting prin plata sau compensare, integral pana la data 30 iunie 2020 inclusiv.

De asemenea, pentru depunerea declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice prin mijloace electronice de transmitere la distanta, se acorda o bonificatie de 5%.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Bonificatia pentru depunerea electronica a declaratiei se acorda numai daca este indeplinita conditia referitoare la plata sumelor pana la 30 iunie, caz in care se aplica ambele bonificatii.

Declaratia unica se utilizeaza atat pentru declararea venitului realizat si definitivarea impozitului anual pe venit si a contributiilor sociale datorate pentru anul 2019, cat si pentru estimarea obligatiilor datorate pentru anul 2020.

Declaratia unica se depune de catre persoanele fizice care realizeaza, individual sau intr-o forma de asociere, venituri/pierderi din: activitati independente, drepturi de proprietate intelectuala, cu exceptia contribuabililor pentru care impozitul se retine la sursa, cedarea folosintei bunurilor, cu exceptia veniturilor din arenda, activitati agricole, piscicultura si/sau silvicultura, transferul titlurilor de valoare, precum si venituri din alte surse (de exemplu: castiguri din transferul de moneda virtuala sau venituri impozabile ca urmare a cesiunii de creanta).

Declaratia unica se depune si de catre persoanele fizice rezidente care realizeaza venituri din strainatate, supuse impozitarii in Romania (de exemplu: venituri din activitati independente, venituri din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuala, venituri din cedarea folosintei bunurilor, venituri din activitati agricole, piscicultura, silvicultura, venituri sub forma de dividende, venituri sub forma de dobanzi, venituri din premii, venituri din jocuri de noroc, castiguri din transferul titlurilor de valoare etc.).

"In conditiile actuale, cand este foarte importanta respectarea distantarii sociale, Agentia Nationala de Administrare Fiscala aminteste contribuabililor ca pot depune Declaratia unica prin mijloace electronice de transmitere la distanta astfel: prin intermediul serviciului "Spatiul Privat Virtual" (SPV); pe site-ul e-guvernare.ro, cu semnatura electronica calificata. Pentru indrumare si asistenta la completarea declaratiei, persoanele fizice pot apela numarul 031.403.91.60 sau pot vizualiza, pe site-ul ANAF, la sectiunea Toate formularele cu explicatii Instructiunile de completare a declaratiei, precum si tutorialul video postat in sectiunea Asistenta Contribuabili/Ghiduri Curente, se mai arata in comunicatul ANAF.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 417 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor