Dolarul se apreciaza in fata euro

Miercuri, 26 Noiembrie 2008, ora 11:02
1465 citiri
Dolarul se apreciaza in fata euro

Dolarul s-a apreciat miercuri in fata monedei unice, pe o piata dominata de scepticismul investitorilor privind ameliorarea crizei financiare, in urma masurilor recente de stimulare a creditelor de consum, anuntate de banca centrala americana.

Euro s-a depreciat cu 0,8% in fata dolarului, la 1,2955 dolari, dupa ce se apreciase la 1,3081 dolari, un maxim al ultimelor trei saptamani, in timp ce dolarul s-a depreciat cu 0,1% in fata yenului, la 95,14 yeni, informeaza Reuters.

Investitorii raman neincrezatori in masurile luate de guvernul american pentru restabilirea increderii in sistemul financiar si stimularea economiei, potrivit brokerilor.

"Autoritatile americane au luat numeroase masuri economice, lasand impresia ca fac tot ceea ce le sta in putere, insa fara o consistenta vizibila", a declarat un analist al bancii Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, Mitsuru Sahara.

Banca centrala americana, Federal Reserve, a anuntat marti doua noi initiative in valoare de 800 miliarde dolari, pentru deblocarea creditelor ipotecare, de consum si pentru intreprinderile mici.

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#apreciere dolar, #cotatii, #plan salvare, #FED, #consumator, #criza financiara , #stiri economice