Economia mondiala si-ar putea relua cresterea la sfarsitul lui 2009

Luni, 15 Decembrie 2008, ora 21:51
826 citiri
Economia mondiala si-ar putea relua cresterea la sfarsitul lui 2009

Directorul Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, estimeaza ca economia mondiala isi va relua ritmul de crestere la sfarsitul lui 2009 sau inceputul lui 2010, dupa ce va traversa anul acesta o perioda foarte dificila, relateaza Reuters.

Strauss-Kahn a spus ca FMI va revizui in jos, in ianuarie, estimarile privind cresterea economica mondiala din 2009.

"Anul viitor va fi unul foarte dificil, iar cifrele din ianuarie vor fi mai slabe decat cele publicate anterior", a spus seful FMI, la o conferinta despre relatiile dintre Spania si FMI.

"Vestea buna, cu unele exceptii, poate ca multe, este ca la sfarsitul lui 2009 sau inceputul lui 2010 estimarile arata ca va incepe o recuperare, dar vor exista inca multe riscuri", a adaugat Strauss-Kahn.

Fondul Monetar International (FMI) revizuise in scadere, in octombrie, estimarea privind cresterea economica mondiala din 2008, la 3,9%, comparativ cu cea anterioara de 4,1% si estimase ca presiunile inflationiste se vor tempera in 2009.

Astfel, estimarile privind 2009 aratau o crestere economica de 3%, comparativ cu 3,9%, cat fusese anuntat anterior.

Raportul FMI cu privire la "perspectivele economice mondiale", publicat cu cateva zile inaintea reuniunii de toamna a Fondului, arata ca "economia internationala intra intr-o perioada de turbulente majore si trebuie sa faca fata socului financiar cel mai periculos cu care se confrunta pietele lumii dezvoltate, din 1930 incoace".

"Potrivit estimarilor noastre, cresterea economica mondiala ar trebui sa se tempereze semnificativ in 2008, iar o reluare modesta a unui ritm mai alert nu va incepe decat mai tarziu in 2009", potrivit raportului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
#crestere economica ue, #uniunea europeana criza, #ue criza financiara , #stiri economice