Enel nu scumpeste energia electrica in acest an

Marti, 20 Ianuarie 2009, ora 20:57
1712 citiri
Enel nu scumpeste energia electrica in acest an

Presedintele Enel Romania, Matteo Codazzi, a declarat marti ca nu vede un motiv pentru care pretul energiei electrice ar trebui sa creasca in acest an.

"Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) reactioneaza independent pe baza informatiilor din sectorul de distributie, furnizare si, bineinteles, de productie. Ei vor determina pretul. Dar, ca si comentariu general, nu vad un motiv pentru cresterea pretului la electricitate in acest an", a precizat Matteo Codazzi, informeaza NewsIn.

Ultima modificare a pretului energiei electrice a fost operata de la 1 iulie 2008, cand ANRE a anuntat ca pentru populatie electricitatea creste cu 4, 4 %, si pentru celelalte tipuri de consumatori a operat o cresterea medie este de 5,31%.

In sectorul de generare, Enel construieste, impreuna cu Global International 2000 si Romelectro o termocentrala greenfield la Galati, cu o capacitate estimata la 800 MW. De asemenea, Enel a infiintat un consortiu cu E.ON Kraftwerke GmbH (din Germania), care va participa, impreuna cu Termoelectrica, in dezvoltarea unui proiect green/brownfield la Braila.

Enel detine totodata o participatie de 9,15% in compania de proiect care va construi reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda. Enel dezvolta si proiecte de energie eoliana, in Dobrogea, in urma achizitiei dezvoltatorului Blue Line, cu o capacitate totala de aproximativ 200 MW.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro, o variantă mai accesibilă a seriei sale flagship, care promite performanțe de top cu mici compromisuri pentru a menține prețul accesibil....
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Pregătirea României și a Capitalei pentru următorul mare cutremur a intrat pe agenda publică în 2024. Miercuri, 10 aprilie, edilul Nicușor Dan a anunțat un proiect pilot de evaluare rapidă...
#Enel pastreaza, #pret energie electrica, #consumatori 2009 , #stiri economice
Comentarii
S
Saftoiu
rank 1
Stie careva care este pretul la curent in Romania ?