Ziare.com

Energie eoliana in estul Romaniei

Marti, 12 Februarie 2008, ora 11:01

   

Energie eoliana in estul Romaniei
Compania spaniola Iberdrola Renovables a anuntat, marti, ca a semnat un contract care ii confera dreptul de a achizitiona un portofoliu de aproximativ 50 de sisteme eoliene in estul Romaniei, pentru suma de 300 milioane euro (436 milioane dolari), informeaza Reuters.

Sistemele eoliene apartin companiei Dobrogea AG, detinuta de grupul tehnologic elvetian NEK si de compania romana Rokura, si au o capacitate totala de circa 1.600 megawatti.

Aceste sisteme sunt in prezent in diferite stadii de constructie, primul fiind preconizat sa devina functional in 2009.

Iberdrola Renovables desfasoara in prezent operatiuni in 19 tari si are un portofoliu de proiecte la nivel mondial ce insumeaza peste 42.000 megawatti.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Din punct de vedere al capacitatii de productie, Iberdrola Renovables este considerata cea mai mare companie energetica eoliana din lume.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2428 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Atentie!

In zone din SUA considerate a fi in traseul pasarilor migratoare, turbinele eoliene sunt interzise pe motiv ca ar putea perturba migratia. Fiind vorba de Dobrogea, banuiesc ca se propune instalarea lor linga delta. Firma spaniola care le instaleaza s-ar putea sa nu aiba treaba cu obtinerea permitului de la cocmunitatea europeana. Daca exista o legislatie in Europa asemanatoare cu cea din SUA, s-ar putea sa se ceara reamplasarea lor in alta zona. Eu personal promovez eneria verde, dar a se avea grija cu posibilele cheltuieli de reamplasare.

 

Se merita !

300 milioane pentru 1600 MW !Chiar se merita, fie si daca comparam cu costurile ( si riscurile) pentru construirea si intretinerea de centrale nucleare.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor