Ziare.com

Europa impune constructorilor de masini reducerea emisiilor de dioxid de carbon

Marti, 02 Decembrie 2008, ora 07:23

   

Europa impune constructorilor de masini reducerea emisiilor de dioxid de carbon
Europenii au ajuns luni seara la un acord pentru a obliga constructorii de automobile sa reduca emisiile de dioxid de carbon ale masinilor lor noi incepand din 2012, cu penalitati pentru contravenienti, a indicat unul dintre negociatori.

Acest compromis, care face parte din eforturile UE pentru a lupta contra incalzirii climatice, a fost incheiat in timpul negocierilor intre reprezentantii celor 27 de tari ale Uniunii Europene, ai Parlamentului European si Comisiei, dupa mai multe luni de tratative.

'Nu este o propunere initiala a Comisiei, ci o compensatie cu un obiectiv pe termen lung' de reducere a emisiilor 'si cu sanctiuni severe', a adaugat aceasta sursa, citata de AFP.

Acordul prevede esalonarea in timp a efortului cerut constructorilor pentru a reduce emisiile lor de CO2 la 130 de grame pe kilometru pentru perioada 2012-2015. Initial, Comisia a propus o astfel de reducere incepand din 2012, propunere contestata de sector si de anumite tari.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Aceasta esalonare a fost compensata printr-un nou obiectiv de reducere de 95 grame/km fixat in 2020.

In caz de depasire, sunt prevazute penalitati progresive.

Citeste mai multe despre emisii carbon masini decizie UE
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 825 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

praf in ochi

Cu combustibilul papat in doar 1 ora de un avion de vanatoare, o masina poate merge pana la 8 ani, la o medie de 40.000 km pe an.
Iar avioanele de vanatoare ma indoiesc ca se aliniaza vreunei norme de poluare...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor