Eurostat: Romania, singura tara unde scaderea productiei industriale a stagnat.

Luni, 14 Septembrie 2009, ora 17:32
1833 citiri
Eurostat: Romania, singura tara unde scaderea productiei industriale a stagnat.
Foto arhiva

Productia industriala din Romania a scazut in luna iulie a acestui an de peste trei ori mai lent, cu 4,5%, decat in zona euro, cu 14,7%, in comparatie cu aceeasi perioada a lui 2008, fiind singura tara din UE unde indicatorul a stagnat, potrivit datelor publicate, luni, de biroul european de statistica, Eurostat.

Productia industriala din Romania a stagnat in luna iulie in raport cu luna iunie, in timp ce blocul comunitar a avut o scadere pe ansamblu de 0,2% fata de luna iunie, iar in zona euro declinul a fost ceva mai mare, de 0,3%, informeaza agentia de presa chineza Xinhua.

Statisticile Eurostat arata ca in timp ce Romania este tara membra a Uniunii Europene cu cel mai redus declin in ceea ce priveste productia industriala in termeni anuali, Irlanda a inregistrat singura crestere in acest sector, cu 7,1%. Mai afectata a fost zona euro, unde declinul a fost de 15,9%.

Cele mai severe scaderi au fost consemnate in Estonia (27,9%), Finlanda (24,2%), Slovenia (20,%) si Luxemburg (19,9%), la polul opus situandu-se Romania (4,5%), Polonia (4,6%), Olanda (8%) si Portugalia (8,3%). (A.T.)

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#productie industriala Romania scazu, #Eurostat productie industriala UE , #stiri economice