Exporturile Chinei cresc cu 21%, dar cifra nu e relevanta

Miercuri, 10 Februarie 2010, ora 19:42
819 citiri
Exporturile Chinei cresc cu 21%, dar cifra nu e relevanta
Foto: AFP

Exporturile Chinei au crescut in luna ianuarie cu 21% fata de perioada similara a anului 2009. Si volumul importurilor a crescut masiv, cu 85% fata de aceeasi perioada.

Analistii avertizeaza, insa, ca diferenta foarte mare se explica prin data Anului Nou chinezesc din acest an. In 2009, anul nou a inceput in luna ianuarie, dar in acest an are loc in februarie, potrivit Financial Times.

In comparatie cu sfarsitul anului trecut, exporturile au scazut cu 16,3% fata de luna decembrie, iar importurile cu 15,1%. Surplusul a scazut si el de la 18,43 de miliarde de dolari la 14,17 miliarde de dolari.

Lu Ting, economist la Bank of America - Merrill Lynch a afirmat ca, din cauza datei diferite a Anului Nou, astfel de comparatii nu sunt relevante in cazul indicatorilor macroeconomici din China in perioada ianuarie-februarie. Din aceasta cauza, el sugereaza ca primele doua luni din an ar trebui sa fie combinate si comparate impreuna.

Ben Simpfendorfer de la RBS sustine ca exporturile ar putea creste cu 40% in urmatoarele luni, ceea ce va pune si mai mare presiune pe aprecierea yuanului.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#China exporturi importuri, #China exporturi crestere, #China apreciere moneda, #China apreciere yuan , #stiri economice