Femeile castiga teren in conducerea companiilor

Marti, 18 Martie 2008, ora 08:45
791 citiri
Femeile castiga teren in conducerea companiilor

Mitul ca numirea unei femei in locul unui barbat la conducerea unei companii are un impact negativ asupra imaginii organizatiei este pe cale sa fie uitat. Cel putin asa arata ultimul studiu al universitatilor Neeley School of Business din Texas si Cranfield School of Management din Marea Britanie, citat de Ziarul Financiar.

Cele doua universitati au avut in vedere ponderea femeilor aflate la conducerea companiilor reprezentate de catre indicele bursier britanic FTSE 100, care cuprinde companiile cu cea mai mare capitalizare din Marea Britanie.

In perioada 2001-2004 la conducerea acestora au fost numite 72 de femei. Performantele acestora au fost comparate cu cele ale 72 de barbati alesi la intamplare din numarul total de 470 cati au fost numiti pe functii de conducere in aceasi perioada.

Comparatiile intre cele doua tabere au tinut cont de aproximativ 144 de domenii de comparatie printre care studiile absolvite, reputatia din domeniul de activitate, experienta internationala precum si de experienta de la ultimul loc de munca.

De asemenea s-a tinut cont si de domeniile in care acestia au activat, fie el international, financiar, de management sau de consultanta, precum si daca au efectuat munca pe baza de voluntariat sau daca s-au implicat in actiuni de binefacere.

Rezultatele studiului au fost de-a dreptul surprinzatoare. Este mult mai probabil ca femeile aflate in functii de conducere sa detina o diploma de MBA in domeniul in care activeaza, comparativ cu barbatii aflati pe pozitii executive, iar in majoritatea dintre cazuri o astfel de diploma a fost obtinuta in cadrul unor universitati de renume din intreaga lume.

Barbatii au inregistrat un punctaj mai mare in ceea ce priveste experienta detinuta intr-o functie de conducere a unei companii FTSE 100, insa femeile au compensat prin experienta obtinuta pe urma carierelor lor in functii de conducere in cadrul companiilor evaluate de catre alt indice bursier, si anume FTSE 350.

Femeile au obtinut un punctaj mai bun comparativ cu barbatii si in ceea ce priveste experienta internationala dobandita. Studiul a aratat ca femeile detin o mai mare experienta decat barbatii - 62,5%, comparativ cu 38,9% punctaj obtinut de catre barbati. De asemenea, femeile-executiv au inregistrat un punctaj mai mare si in ceea ce priveste diversitatea domeniilor in care au activat.

Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România a raportat în a doua parte a anului trecut un preț la energie electrică pentru uz casnic de 19,1 euro la 100 kWh, între ultimele cinci cele mai reduse din UE. Pe de altă parte,...
#femeie, #companie, #barbati , #stiri economice