Fermierii beneficiaza de motorina mai ieftina pana la 16 iunie

Miercuri, 02 Aprilie 2008, ora 09:56
1279 citiri
Fermierii beneficiaza de motorina mai ieftina pana la 16 iunie

Fermierii pot depune cereri pentru subventia de un leu pentru un litru de motorina pana la data de 16 mai, iar adeverinta pe baza careia se achizitioneaza combustibil la pret redus se poate utiliza pana la 16 iunie, potrivit unui ordin emis de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

Potrivit programului MADR, fermierii primesc sprijin financiar de un leu pentru un litru de motorina, fiind subventionata o cantitate de cel mult 39 de litri la hectar. Conform unui ordin emis de MADR, beneficiarii sprijinul financiar sunt producatorii agricoli, persoane fizice si/ sau juridice, care infiinteaza culturi agricole.

Pentru a obtine subventia, beneficiarul trebuie sa depuna o cerere la primaria pe raza careia este inregistrat terenul agricol pana la data de 16 mai. Cererea fermierului trebuie sa fie insotita de un dosar care sa cuprinda documente justificative privind dovada dreptului de utilizare a terenului, precum si o adeverinta potrivit careia terenul este inscris in registrul agricol. De asemenea, beneficiarul trebuie sa dovedeasca, printr-un cazier fiscal, ca nu are obligatii fiscale, respectiv ca a achitat impozitul pentru teren.

Dupa avizarea cererilor, solicitarile ajung la Directia Agricola, de unde fermierul poate ridica adeverinta pe baza careia poate achiziona motorina la pret redus.

"Furnizorii, prin depozitele si statiile de distributie a motorinei din judete, livreaza beneficiarilor, pe baza adeverintelor eliberate de Directiile Agricole, cantitatile de motorina aprobate la un pret redus cu contravaloarea sprijinului financiar.

Pentru culturile de primavara, data limita de utilizare a adeverintelor pentru achizitonarea motorinei este 16 iunie, iar furnizorii trebuie sa depuna deconturile la Directiile Agricole pana la data de 30 iunie", potrivit actului normativ.

Consilierul in cadrul MADR, Daniel Velicu, a declarat, recent, pentru NewsIn, ca subventia pentru motorina se poate acorda si fermierilor care au realizat lucrarile agricole pentru infiintarea culturilor de primavara, deoarece sprijinul financiar nu mai este conditionat de stadiul lucrarilor, ca in 2007, ci doar de suparafata cultivata.

Guvernul a aprobat acordarea unei subventii de un leu pentru un litru de motorina utilizata pentru lucrarile mecanice de infiintare a culturilor agricole in anul 2008. Suma totala a sprijinului financiar de care vor beneficia producatorii agricoli este de 60 milioane lei, iar fondurile vor fi asigurate de la bugetul MADR pe anul 2008.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#fermieri, #guvern, #motorina, #ieftina , #stiri economice