Fermierii vor primi bani pentru demararea unor afaceri de familie

Luni, 22 Iunie 2009, ora 15:26
1484 citiri
Fermierii vor primi bani pentru demararea unor afaceri de familie
Foto: Bihoreanul

Persoanele din mediul rural care vor sa demareze mici afaceri vor primi sprijin financiar si consiliere. Ministerul Muncii doreste sa finanteze meseriile traditionale precum olaritul, prelucrarea lemnului sau tesutul.

Ministerul Muncii are la dispozitie aproximativ 4 miliarde de euro pentru asemenea proiecte in urmatorii 4-6 ani, a anuntat ministrul muncii, Marian Sarbu.

"Programul Sanse Pentru Comunitatea Rurala (SCOR) va facilita crearea unor afaceri individuale pentru a sustine sursele de venit ale cetatenilor si comunitatilor rurale. Estimam ca acest proiect va ajuta aproximativ 2.300 de persoane aflate in cautarea unui loc de munca", a declarat Marian Sarbu.

Ministrul Muncii sustine ca in urmatorii trei ani vor fi acordate cel putin 150 de burse de merit pe acest proiect si ca va fiacordata asistenta in vederea elaborarii planului de afaceri si a pregatirii documentelor pentru inregistrare.

Totodata, fermierii vor primi "un stimulent" lunar de 600 lei, pentru a incuraja participarea acestora la cursurile de formare profesionala.

Tot luni au fost lansate alte doua proiecte finantate din Fondul Structural European, proiectul PROSELF pentru modernizarea sistemului de furnizare a serviciilor publice de ocupare si programul SCOP, ce are drept obiectiv formarea a 100 de consilieri de orientare profesionala, din care 10 sa devina formatori certificati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#fonduri fermieri, #Marian Sarbu , #stiri economice